Formatia britanica Placebo a incheiat, duminica, Festivalul Summer Well - un eveniment muzical organizat pe Domeniul Stirbey din Buftea - cu un spectacol energic si electrizant care a eclipsat "Super Luna" ce se vedea pe cer si care a fost primit de public cu foarte mult entuziasm, potrivit Mediafax.

Placebo a urcat pe scena de la Summer Well in jurul orei 23.00, in aplauzele publicului, cea mai asteptata formatie a evenimentului muzical de la Buftea incepand show-ul cu piesele "B3" si "For What It's Worth", multimea cantand tare "Got no friends, got no lover".

Desi nu mai aveau nevoie de niciun fel de prezentare, solistul Brian Molko a vorbit despre formatia sa publicului roman. "Suntem Placebo, din Londra, Anglia. A trecut prea mult timp. Va multumesc ca ati venit in aceasta seara. Am venit in pace", a spus Molko.

Ritmurile alerte de chitara au ridicat intreaga multime de pe iarba de la Palatul Stirbey si "experimentul" celor de la Placebo a continuat cu

"Loud Like Love" si "Allergic". "Multumim mult Romania", a spus Molko, in aplauzele puternice ale fanilor.

Acest cantec este bazat pe o poveste adevarata, dar, din motive legale, a trebuit sa schimbam numele pentru a-i proteja pe cei vinovati.

La primele acorduri ale piesei "Every you, every me", multimea a explodat in urale si a inceput sa danseze, versurile rasunand pe Domeniul Stirbey. "Scene of crime" a fost urmatoarea pe lista britanicilor, Molko cerand publicului de la Summer Well sa bata din palme pe parcursul melodiei, iar fanii au indeplinit imediat cerinta solistului.

"Va multumim foarte mult, doamnelor si domnilor. Acest cantec este bazat pe o poveste adevarata, dar, din motive legale, a trebuit sa schimbam numele pentru a-i proteja pe cei vinovati. Unii dintre voi sunteti aici in seara aceasta", a spus Brian Molko, dupa care formatia a inceput sa cante "Too many friends".

Sub "Super Luna" care a putut fi vazuta pe cer duminica seara, Placebo a continuat concertul cu "Space Monkey", iar apoi solistul le-a dedicat o melodie celor veniti sa-i vada. "Doamnelor si domnilor ai Festivalului Summer Well, vrem sa va dedicam aceasta piesa fiecaruia dintre voi, pentru ca fiecare dintre voi este unic in felul lui", a spus Molko, care a cantat apoi piesa "One of a kind".

Pe versurile si ritmurile piesei "Meds", multimea s-a dezlantuit, dupa interpretarea melodiei solistul multumind publicului pentru aplauzele care au durat zeci de secunde. Fara sa lase publicul sa se linisteasca, Placebo a mers mai departe cu "experimentul" si a interpretat "Song to say goodbye", dar fara a-si lua intr-adevar "La revedere" de la fanii veniti la Festivalul Summer Well.

"Sunteti gata?", a intrebat Brian Molko, care, cu al sau timbru vocal inconfundabil, nazal si afectat, devenit emblematic, a interpretat o alta piesa aclamata si asteptata de public, "Special K". "The Bitter End" a fost din nou o piesa care a incantat multimea, fanii cantand si dansand alaturi de britanici.

Show-ul britanicilor de la Placebo a fost insotit de proiectii video, care s-au derulat pe un ecran amplasat in spatele formatiei si care au provocat "explozii" de culoare, scena devenind rosie, albastra si verde.

Festivalul Summer Well i-a adus in Romania si pe americanii de la The National, care, duminica, la ora 21.15, au urcat pe scena pe acordurile melodiei "Riders of the storm" a formatiei The Doors. Acestia au cantat putin peste o ora, trupa interpretand piese precum "Don't Swallow The Cap", "Sea of love" si "Afraid of everyone".

Suntem incantati sa fim aici; Familia Dessner revine in Romania dupa 113 ani!

De pe scena festivalului, formatia s-a declarat incantata ca se afla in Romania, mai ales ca familia unora dintre membrii trupei provine din tara noastra. Duminica, trupa The National a publicat pe contul ei oficial de Facebook mesajul: "Suntem incantati sa fim aici; Familia Dessner revine in Romania dupa 113 ani". Intr-un interviu acordat pentru site-ul relix.com, Bryce Dessner declara, in noiembrie 2013: "Bunicul meu se trage dintr-o familie de evrei romani, iar bunica mea s-a nascut la Odessa. Ea a trait revolutia din Rusia".

Aaron si Bryce Dessner sunt gemeni si fac parte din trupa rock The National. Aaron este chitarist, clapar si compune majoritatea pieselor trupei The National, iar fratele sau Bryce este chitaristul formatiei. Cei doi sunt cofondatori ai grupului american din care mai fac parte basistul Scott Devendorf, tobosarul Bryan Devendorf si solistul Matt Berninger.

Concertul trupei indie rock a continuat cu "Conversation 16" si "I need my girl", una dintre cele mai cunoscute piese ale formatiei, aplaudata secunde in sir de fani. Pe Domeniul Stirbey au rasunat, printre altele, si piesele "This in the last time", "Abel" si "England".
Publicul si-a aratat puternicul entuziasm si la interpretarea melodiei "Fake Empire", solistul formatiei coborand in public pentru a isi saluta fanii. De asemenea, in timpul pieselor "Mr. November" si "Terrible Love", solistul The National Matt Berninger a facut un tur prin multimea stransa la Buftea.

Duminica a concertat si Miles Peter Kane, un cantaret englez cunoscut ca solist al trupei The Last Shadow Puppets si fost lider al formatiei The Rascals. Cele mai incantate de aparitia britanicului au fost adolescentele, care nu au ezitat sa-si arate pe parcursul concertului inflacararea pentru muzica acestuia, tipand si sarind de zor.

Miles Kane a cantat, printre altele, piese precum "Don't Forget Who You Are", "Give up", precum si coverul dupa piesa celor de la Rolling Stones "Sympathy for the Devil". "A fost o seara minunata. Va multumesc. O sa ne revedem curand", a declarat acesta la finalul concertului.
Totodata, Festivalul Summer Well l-a avut pe scena pe cantaretul britanic Tom Odell, care a interpretat mai multe piese ce i-au adus succesul, printre care "See If I Care", "Hold me" si "I can't pretend".

Nu in ultimul rand, programul de duminica al Festivalului Summer Well a inclus formatia Reptile Youth, membrii trupei, originari din Danemarca, fiind renumiti pentru concertele lor explozive si pentru atitudinea punk cu care i-au cucerit si pe britanici.

Cea de-a doua zi a Festivalului Summer Well a adunat un public numeros si variat, pe Domeniul Stirbey fiind prezente peste 10.000 de persoane - familii cu copii, adolescenti etc. -, multe dintre ele venite echipate cu paturi pentru picnic. Pe de alta parte, la palat nu au lipsit zonele de joaca pentru copii si baloanele de sapun uriase.

Prima zi a Festivalului Summer Well a debutat cu Prides si Chlöe Howl, urmandu-le trupa alternative/ indie rock engleza The 1975. Show-ul britanicilor a inclus melodii precum "Sex", "Settle Down", "Girls" si "Chocolate".

De asemenea, sambata, pe scena Summer Well a urcat britanicul John Newman, care a cantat, printre altele, piesele "Losing Sleep" si "Cheating", concertul incheindu-se cu "Love Me Again".

Formatia rock britanica Bastille, formata in 2010, in Londra, a fost cea care a incheiat seara de sambata. Setlist-ul trupei a cuprins melodii precum "Overjoyed", "Blame", "Things We Lost in the Fire", "Oblivion" si "Flaws". De asemenea, publicul a fost incantat de coverul "On the night", o combinatie intre melodia din 1993 "The Rhythm of the Night" , interpretata de Corona, si hitul din 1992 "Rhythm Is a Dancer" al celor de la Snap!.

"Speram sa va revedem curand", a spus solistul formatiei, Dan Smith, dupa care a rostit in limba romana "La revedere", in aplauzele publicului. Britanicii au incheiat prima zi a Festivalului Summer Well cu binecunoscuta melodie "Pompeii".

Festivalul Summer Well a debutat in 2011, pe Domeniul Stirbey de la Buftea. Editia de anul acesta a Summer Well a fost sold out, la fel ca si editia de anul trecut.

Sursa foto: SummerWell

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri