Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cumparat fotolii noi pentru sala de conferinte Mitita Constantinescu, de la firma Eurodidactica din Otopeni, printr-un contract de 80.000 de euro atribuit in urma unei licitatii, inlocuind astfel fotoliile existente, care sunt "intr-un stadiu avansat de uzura", anunta Mediafax.

BNR a organizat o licitatie deschisa electronica pentru achizitia fotoliilor, in cadrul careia a primit cinci oferte, castigand cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Contractul a fost atribuit pe 17 iulie firmei Eurodidactica, cu sediul in Otopeni, judetul Ilfov. Desi banca centrala estima initial contractul la circa 650.000 lei (147.000 euro), inclusiv TVA, valoarea finala a acestuia s-a ridicat la 356.690 lei (circa 80.000 euro).
Firma Eurodidactica furnizeaza in principal mobilier scolar, universitar si de birouri, materiale didactice, echipamente audiovizuale, dar si servicii de dotare completa pentru sali de amfiteatru, de conferinte si consiliu, birouri, biblioteci si sali de curs. Infiintata in anul 2007, compania are un capital social de 100.000 lei, controlat de trei persoane fizice din Republica Moldova, Eugen si Rodica Ursu avand o participatie de 45% fiecare, iar 10% este detinut de Dorin Naniu. Cei doi barbati sunt administratorii firmei.