Castelul Huniazilor va fi inchis vizitatorilor patru zile, la inceputul lunii noiembrie. Pe 8 noiembrie actorii, intre care si Dominic Purcell din "Prison Break", vor putea fi vazuti la lucru de catre public. O casa de productie americana va realiza un film de patru ore despre domnitorul Vlad Tepes, iar printre locurile alese pentru turnarea documentarului se numara si Castelul Corvinilor din Hunedoara, unde filmarile vor avea loc in perioada 5-9 noiembrie.

"Castelul Corvinilor a fost ales pentru turnarea celor mai importante secvente dintr-un film de patru ore despre domnitorul Vlad Tepes. Din pacate pentru turisti, in zilele de 5, 6, 7 si 9 noiembrie Castelul Corvinilor va fi inchis vizitatorilor, insa cei care doresc sa-i vada pe actori la munca pot veni in 8 noiembrie, cand vor avea ocazia sa vada modul in care se toarna un film istoric", a declarat directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara, Constantin Tinca.

Citeste si:

Potrivit acestuia, partenerul roman al proiectului american - casa de productie "Castel Film" - a anuntat ca scenariul filmului istoric a fost scris sub consilierea unui istoric roman contemporan pentru ca povestea sa reflecte cat mai mult adevarul istoric al vietii lui Vlad Tepes, iar costumatia si decorurile au fost alese si realizate tot cu ajutorul unor specialisti romani, potrivit Mediafax.

Filmul istoric "Vlad the Impaler" va fi o miniserie cu durata de patru ore, iar printre locurile de filmare alese de echipa de productie se mai numara Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Cetatea Sighisoara, Biserica Fortificata din Biertan, Palatul Cotroceni si Complexul National Muzeal Astra din Sibiu. Filmarile in Romania vor incepe in 27 octombrie, la Bran, si vor dura opt saptamani.

Filmul istoric este regizat Keoni Waxman, iar din distributie fac parte actorii Dominic Purcell, cunoscut publicului roman din serialul "Prison Break", si Scott Adkins, care a jucat in "Ultimatumul lui Bourne".