Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi reprezentat la Targului International de turism "Swiss International Holiday Exhibition”, care va avea loc in perioada 31 octombrie - 2 noiembrie la Lugano, in Elvetia, cu o aplicatie pentru smartphone care permite un tur virtual.

Aplicatia, special dezvoltata de o companie romaneasca pentru acest eveniment, este pusa gratuit la dispozitia vizitatorilor targului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promotionale cu castelul si vor avea parte de un tur virtual.

Reprezentantii Castelului Corvinilor spera ca vizualizarea muzeului din Hunedoara de catre vizitatorii targului de turism din Elvetia va aduce mai multi turisti straini in zona.

"Aplicatia a fost creata special pentru Targul International de turism «Swiss International Holiday Exhibition», iar Castelul Corvinilor inregistreaza o premiera nationala. Consideram ca este o modalitate de promovare inedita, inovativa, a Castelului Corvinilor din Hunedoara, care permite oricarui utilizator de smartphone sa faca o vizita virtuala, insotit de imagini si de comentarii in cinci limbi straine. Ne dorim sa atragem atentia asupra acestui monument extrem de frumos din Romania si sa crestem numarul de vizitatori la castel", a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, informeaza Mediafax.

Castelul Huniazilor, Castelul Corvinilor

Citeste si:

In afara de materialele promotionale de pe care vizitatorii targului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara va fi expusa si o macheta 3D a monumentului istoric.

In primele noua luni ale anului, peste 200.000 de turisti au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40% mai multi fata de perioada similara din 2013, directorul muzeului castelului, Constantin Sorin Tinca, spunand ca ar mai fi nevoie de investitii de aproximativ 60 de milioane de euro.

Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus de curand pe cunoscutul portal turistic TripAdvisor intre primele cinci destinatii de vacanta din Romania, in baza voturilor primite de la turistii care l-au vizitat. Anul trecut, Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost inclus in topul palatelor de poveste, intr-un clasament alcatuit de site-ul american huffingtonpost.com.

Castelul Corvinilor a gazduit mai multe productii cinematografice (filme artistice, documentare si clipuri publicitare), intre care si pelicula "Ghost Rider 2", cu Nicolas Cage in rolul principal. De la an la an, tot mai multi turisti viziteaza Castelul Corvinilor din Hunedoara. In 2013 in monumentul istoric au intrat aproximativ 300.000 de turisti.