Politicienii din Costa Rica dezbat o lege inedita si controversata, in acelasi timp, prin care parintii copiilor obezi ar putea sa fie amendati cu 800 de dolari daca nu depun eforturi pentru a imbunatati starea de sanatate a micutilor.

"Acel copil (obez - nr.r) este o problema pentru sistemul de santate si poate deveni o povara pentru economie, deoarece poate dezvolta boli de inima, diabet sau alte afectiuni", a spus un senator din Puerto Rico, pentru El Nuevo Día, conform NBC News.

Totusi, medicii avertizeaza ca unii copii pot fi obezi din motive medicale, ca urmare a unor factori genetici. Acest lucru complica aplicarea legii. Insa, daca legea este votata, profesorii si invatatorii vor fi obligati sa semnaleze asistentilor sociali cazurile de copii supraponderali, iar acestia din urma vor verifica daca starea de obezitate a fost cauzata de o dieta nesanatoasa sau de unele probleme de sanatate.

In cazul in care dieta este de vina, parintii vor primi un program de exercitii astfel incat copilul grasut sa dea jos kilogramele in plus. Peste 6 luni, asistentii sociali din Puerto Rico vor evalua din nou starea de sanatate a copilului obez si, in cazul in care nu s-a imbunatatit, parintii vor fi amendati cu pana la 800 dolari.

Pe insula americana Puerto Rico, peste 28% din copii sunt considerati obezi, o rata mult mai mica fata de cea de pe continentul american, de 18%.

Sursa foto: Puerto Rico, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri