"Acel copil (obez - nr.r) este o problema pentru sistemul de santate si poate deveni o povara pentru economie, deoarece poate dezvolta boli de inima, diabet sau alte afectiuni", a spus un senator din Puerto Rico, pentru El Nuevo Día, conform NBC News.

Totusi, medicii avertizeaza ca unii copii pot fi obezi din motive medicale, ca urmare a unor factori genetici. Acest lucru complica aplicarea legii. Insa, daca legea este votata, profesorii si invatatorii vor fi obligati sa semnaleze asistentilor sociali cazurile de copii supraponderali, iar acestia din urma vor verifica daca starea de obezitate a fost cauzata de o dieta nesanatoasa sau de unele probleme de sanatate.

In cazul in care dieta este de vina, parintii vor primi un program de exercitii astfel incat copilul grasut sa dea jos kilogramele in plus. Peste 6 luni, asistentii sociali din Puerto Rico vor evalua din nou starea de sanatate a copilului obez si, in cazul in care nu s-a imbunatatit, parintii vor fi amendati cu pana la 800 dolari.

Pe insula americana Puerto Rico, peste 28% din copii sunt considerati obezi, o rata mult mai mica fata de cea de pe continentul american, de 18%.

Sursa foto: Puerto Rico, Shutterstock