Multe destinațiile populare pentru turiștii din întreaga lume se redeschid în această vară. Nu toate vor trata turiștii în același fel, o parte urmând să își deschidă granițele pentru toată lumea, în vreme ce altele vor invita doar locuitorii anumitor țări.

Din listă au fost excluse țările care obligă persoanele venite de peste granițe să rămână în carantină timp de 14 zile.

Caraibe

O parte din cele mai faimoase insule din Caraibe sunt deja deschise, inclusiv Antigua, Insulele Virgine, Puerto Rico și ST. Lucia, scrie CNBC. Aici, vizitatorii trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ.

Jamaica își deschide granițele pe 15 iunie. În aceeași zi, Bahamas va permite accesul yahturilor și zborurilor private; restul turiștilor vor putea intra în țară de la 1 iulie. Aruba își va deschide granițe pentru locuitorii din Canada, Europa și din alte insule din Caraibe la 1 iulie; americanii vor putea intra în acastă țară de la 10 iulie. Turiștii care vizează insulele Turks și Caicos vor trebui să aștepte până la 22 iulie.

Interesat de o vacanță în Europa? Citiți Care sunt datele la care statele europene își redeschid granițele turiștilor

Asia

Asia este în cea mai mare parte închisă pentru turiști.

Insula indoneziană Bali urmează să își redeschidă granițele în octombrie, în vreme ce Japonia, Vietnam și Singapore nu au anunțat încă o dată oficială când vor face același lucru.

În Thailanda, ministrul Turismului a declarat că granițele vor fi redeschise pentru turiști cel mai devreme în ultimul trimestru din acest an.

În Maldive, yahturile și avioanele private pot deja să aducă turiști, liniile aeriene comerciale urmând să poată face același lucru de la 1 iulie.

Turcia a anunțat că va primi turiști din luna iulie, în aceeași situație aflându-se și Georgia.

Sri Lanka își va deschide granițele pentru toți turiștii de la 1 august, daca vor prezenta o asigurare medicala, dacă vor rămâne în țară cel puțin 5 nopți și dacă prezintă un test negativ COVID-19 efectuat cu mai puțin de 72 de ore înaine.

Citiți și Grecia își va deschide granițele în curând. Cât costă un sejur

Orientul Mijlociu

De la Israel la Qatar, aproape întregul Orient Mijlociu este încă închis turiștilor.

O călătorie în Dubai ar putea să fie posibilă în ultima parte a acestei veri (iulie – septembrie).

Africa

Insulele Seychelles sunt deschise pentru turiștii care vin cu avioane private sau yahturi, din iulie accesul urmând să fie permis tuturor.

Tunisia își deschide granițele pentru cetățenii din Algeria și anumite țări europene printre care Germania și Marea Britanie, de la 27 iunie.

Citiți și Turismul balneoclimateric din România așteaptă turiștii

America de Sud

Majoritatea Americii de Sud, inclusiv Bolivia, Brazilia, China și Peru, rămâne închisă pentru turiști.

Columbia a interzis toate zborurile de pasageri cel puțin până la 31 august. Argentina a impus o interdicție similară până la 1 septembrie, însă există discuții ca data să fie mutată în iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri