Esti PRO sau ANTI legea anti-fumat in restaurante? Voteaza si comenteaza in cadrul Dezbaterii wall-street.ro.

De pilda, daca mi se pare imoral ca un fumator sa plateasca aceleasi impozite la sanatate ca si mine, fiindca tratamentul la cancerul lui e de vreo suta de ori mai scump decat cel pentru ulcerul meu, daca nu si mai mult, raspunsul e ca boala Gaucher sau maladia Pompe sunt inca si mai scumpe... Daca spun ca incepe sa mi se faca sila deja cand ajung in spate la Eva si ma gandesc prin ce nori de fum trebuie sa trec de la scari si pana la intrarea in Atheneu, si ca nu imi vine nici sa mai ies afara in pauza, tot din cauza asta, ti se raspunde ca e ca si cum ai cere prin lege oamenilor sa traga vanturi numai cand sunt la ei acasa.

Cand spun ca fumatorii arunca tigarile stinse pe trotuar si pe unde apuca, ti se atrage atentia ca bucurestenii arunca, oricum, de toate pe strada si ca e chiar mai bine ca unii au mainile ocupate cu tigarile, caci altfel cine stie ce ar mai fi carat cu ei si ar fi aruncat temiri unde. Asa, macar, chistoacele sunt mici si discrete si nu ies atat de mult in evidenta. Ca scuipa pe jos mai mult decat altii nu e demonstrat stiintific, nu a numarat pana acum cineva scuipatii de pe trotuar ca sa arate ca sunt maiu multi de la fumatori decat de la ceilalti, si probabil ca nici nu o va face prea curand, asa ca si acest argument cade. Si nu e demonstrat stiintific nici ca aceia care fumeaza muncesc mai putin decat ceilalti, desi iau aceleasi salarii, pentru ca de unde poti sa stii ca unul care nu fumeaza nu pierde inca si mai mult timp cu vreun solitaire sau cu un site deocheat? Iar ca tigarile iti dau dependenta? Dar ce nu iti da dependenta in zilele noastre?

Si Facebookul, si ciocolata, si ProTVul, si cate si mai cate. Incearca sa-i iei unuia telefonul mobil pentru cateva zile si vezi ce se intampla! Ei? Ca sa nu mai spunem ca e muuuuuult mai igienic si mai sanatos sa-ti speli toate hainele, dar absolut toate, de sus pana jos, si la pranz, si seara, dupa ce iesi dintr-un restaurant. In fond, mirosul din ele te impiedica sa uit sa faci lucrul acesta, inca de pe hol, cand ajungi acasa, fiindca altfel, Doamne fereste, poate ca ai uita si le-ai pune undeva sa le mai porti o data.

Review George Butunoiu: Unul...
Citeste si: George Butunoiu: Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre...

Asadar, de ce sa fie fumatul mai rau decat altele incat sa-l punem in lege...?

Esti PRO sau ANTI legea anti-fumat in restaurante? Voteaza si comenteaza in cadrul Dezbaterii wall-street.ro.