In perioada 13 mai – 23 iunie, are loc cea de-a saptea editie a Festivalului Italian, prin care este sarbatorita Ziua Nationala a Republicii Italiene de pe 2 iunie. Evenimentul este organizat de ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior - Bucuresti, in colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti si Institutul Italian de Cultura.

Festivalul Italian cuprinde o serie de evenimente dedicate promovarii produselor "Made in Italy": oferte speciale la produse alimentare, moda, mobila, promotii in restaurantele italiene partenere, evenimente culturale si multe altele.

Iata cateva dintre evenimentele care vor avea loc in cadrul Festivalului Italian: intre 14 mai si 3 iunie are loc "Gustul Italiei", o campanie dedicata produselor alimentare italienesti, ce va cuprinde oferte promotionale si demonstratii culinare, ce se va desfasura in toate magazinele Metro Cash&Carry din Romania, intre 29 mai si 3 iunie va avea loc "La masa…" in restaurantele italiene, o saptamana dedicata bucatariei italienesti in principalele restaurante din Bucuresti, care vor servi un meniu promotional, intre 28 mai si 4 iunie are loc Saptamana modei italiene, pe perioada careia mai multe magazine italienesti din Bucuresti vor avea oferte speciale. Intre 29 mai si 4 iunie are loc si "Saptamana Mobilierului Made in Italy", in decursul careia magazinele de profil din Bucuresti si nu numai vor avea preturi speciale; tot in aceasta perioada mai multe librarii din Capitala vor oferi reduceri la cartile cu autor italian.

Pe langa evenimentele dedicate publicului larg, iubitor al stilului dolce vita, in cadrul Festivalului Italian vor avea loc evenimente destinate profesionistilor si societatilor din domeniu. Astfel, va avea loc pe 28 mai Italian Wine & Food Day, incepand cu ora 10:30, la Hotelul Marshal Garden din Bucuresti. Evenimentul este dedicat promovarii vinurilor si produselor alimentare italiene si va avea ca participanti 20 de societati producatoare italiene care doresc sa intre pe piata romaneasca. In deschidere va avea loc seminarul “Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene in sectorul de retail alimentar din Romania - editia 2015” organizat de Camera de Comert Italiana pentru Romania.

Pe 3 iunie 2015, va avea loc o conferinta organizata de catre Ambasada Italiei, Camera de Comert Italiana pentru Romania si ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior Bucuresti, intitulata “Strategiile pentru dezvoltarea Agriculturii in Romania: Instrumente financiare si oportunitati de piata”.

In cadrul festivalului, in programul de celebrare a Zilei Nationale a Republicii Italiene la Bucuresti sunt incluse, de asemenea, evenimente culturale, printre care concertul lui Alexandru Tomescu (vioara) si Andrea Coen (clavecin), care va avea loc miercuri, 03 iunie 2015, de la ora 20:30, la Ateneul Roman.

Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la deschiderea magazinului Cesare Paciotti in Bucuresti, pe Calea Victoriei 118, Cesare Paciotti, Marco Calcinaro (nepotul lui Cesare), reprezentantii Directiei Comerciale a Casei si Maria Antonietta Pietrafesa (proprietara magazinului si reprezentant exclusiv Paciotti in Romania) se vor reuni pe 10 iunie la Ambasada Italiei la Bucuresti, pentru a sarbatori impreuna cu top clients, cu KOL (key opinion leader) si cu celebritatile nationale. (accesul este permis numai pe baza de invitatie)

Puteti gasi detalii despre toate evenimentele din program pe site-ul oficial al festivalului: www.festivalitalian.ro.

Sursa foto: Italia/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri