Intr-o seara, un vecin il roaga sa-i imprumute niste bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezita, l-ar imprumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita linistea, are si el credite la banca. Il refuza si se intoarce la fiul sau si la Robin Hood. Vecinul revine. Ii spune ca in satul bunicilor sai exista o legenda: se zice ca strabunicul sau ar fi ingropat o comoara in curtea casei, inainte de venirea comunistilor la putere. In cazul in care Costi va plati pe cineva cu un detector de metale si vor gasi comoara, o vor imparti jumatate - jumatate. Costi nu sta prea mult pe ganduri. De a doua zi cauta pe cineva cu un detector de metale...

Trebuie recuperata obisnuinta romanilor de a merge la cinema, prin refacerea salilor

Obisnuinta romanilor de a merge la cinema s-a pierdut de-a lungul anilor, declara regizorul Corneliu Porumboiu, potrivit caruia trebuie recuperata traditia prin promovare directa si refacerea salilor dupa modele intalnite in strainatate, cu mici restaurante alaturi, unde oamenii sa discute.

"S-au pierdut doua generatii de spectatori, oamenii care sunt acum in jurul varstei de 30 de ani si cei care obisnuiau sa mearga la cinematograf inainte de 1989. Cei care merg acum mai mult la cinema sunt tinerii, atrasi de filme 3D, de noutate, si va trece mult timp pana ce oamenii vor reinvata sa vina la cinema. S-a pierdut obisnuinta de a merge la cinema, dar trebuie recuperata cumva. (...) Problema e ce s-a intamplat cu cinematografele vechi, care trebuie valorificate. In Romania sunt circa 150 de ecrane, ceea ce e putin pentru o tara cu 22 de milioane de cetateni. In plus, nu exista o promovare directa. Cinema-ul, din ce in ce mai mult, este o forma de socializare", a spus Porumboiu.

De asemenea, regizorul a spus despre cel mai recent film al sau - "Comoara", premiat la Cannes - ca acesta este deja distribuit in cinematografele din Romania, dar ar putea intra si intr-o caravana pentru a fi vizionat de cat mai multa lume.