Expozitia "Our Body. Universul Interior", care prezinta corpuri umane plastifiate, va fi adusa in premiera la Cluj-Napoca, in Iulius Mall, in perioada 17 iulie - 31 octombrie, dupa ce a traversat peste 30 de tari si a fost vizitata de peste 50 de milioane de persoane.

Vizitatorii vor porni intr-o calatorie extraordinara in interiorul organismului uman, descoperind misterele anatomiei si fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale. Printr-un proces de impregnare polimerica (tratare cu cauciuc siliconic lichid), tesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permitand vizitatorilor sa vada direct modul uimitor in care functioneaza organismul uman si felul in care maladiile si obiceiurile nesanatoase solicita functiile corpului, informeaza un comunicat remis Mediafax.

Cu un puternic accent pe preventie, sanatate si educatie, expozitia "Our Body. Universul Interior" vrea sa creasca interesul publicului pentru cunoasterea propriului corp si sa-i convinga pe vizitatori de importanta alegerilor cotidiene. Prezentand comparativ tesuturi, organe si celule sanatoase si variantele lor afectate de diverse boli, expozitia ofera celor care ii trec pragul oportunitatea de a vizualiza si de a intelege mai bine conditii medicale frecvent intalnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc.).

Expozitia "Our Body: Universul Interior" poate fi o experienta valoroasa de familie, o ocazie unica pentru parinti de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutritie corecta, sport regulat, un stil de viata sanatos, precum si impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul si consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative si asistenti cu pregatire medicala sunt gata sa raspunda intrebarilor oaspetilor. Organizatorii si-au propus sa implice atat scolile locale, profesorii, dar si unitatile medicale in demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viata sanatoasa, dar si de a creste interesul tinerilor pentru profesiile medicale.

Biletele vor putea fi achizitionate incepand cu data de 17 iulie, de la intrarea in expozitie. Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit. Biletele sunt valabile pentru toata durata desfasurarii expozitiei (17 iulie - 31 octombrie), cu conditia sa respecte restrictiile prestabilite (biletele valabile in timpul saptamanii ofera acces doar de luni pana vineri inclusiv, biletele valabile in weekend ofera acces doar sambata si duminica).

Expozitia "Our Body: Universul Interior" este gazduita de Iulius Mall Cluj, intr-un spatiu expozitional special amenajat, iar programul de vizitare este zilnic, intre orele 10.00 si 22.00. Evenimentul este produs de Universal Exhibition Group si organizat de Events, in colaborare cu Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca.

Sursa foto: corpul uman, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri