Potrivit bbc.com, Steve Pallett si-a dat seama ca destinatia sa este gresita cu putin timp inainte de aterizarea avionului la Budapesta. Pallett era invitat la competitia desfasurata la Bucuresti in perioada 28 iunie - 4 iulie pentru a reprezenta Insula Jersey, care va gazdui editia viitoare a concursului, in 2016. Oficialul urma sa tina un discurs si sa accepte steagul ce simbolizeaza predarea stafetei. Eroarea functionarului care a facut rezervarea pentru Pallett i-a costat pe contribuabilii din Jersey cel putin 1.000 de lire sterline, arata Mediafax.

Bbc.com noteaza ca greseala a fost cauzata de faptul ca persoana care a facut rezervarea nu a vazut si o copie a invitatiei la competitie. Destinatia corecta era scrisa pe invitatie si pe alte documente, dar nu a fost vazuta de functionarul Ministerului Educatiei, Sportului si Culturii din Jersey care s-a ocupat de rezervari.

Pallett si-a cerut scuze pentru greseala facuta, calificata de el drept una "de scolar" si pentru ca a irosit banii contribuabililor. De acum inainte, un functionar care face o rezervare va trebui sa primeasca instructiuni in scris si sa vada o copie a unei astfel de invitatii inainte de a actiona. Detaliile documentelor vor fi pastrate alaturi de formularul de deplasare completat pentru fiecare calatorie.

Confuzia dintre Bucuresti si Budapesta este frecventa printre straini, numele celor doua capitalei sunand similar in urechile acestora. Confuzia frecventa a general si una dintre cele mai premiate campanii de publicitate locale, pentru brandul Rom.