Indienii de la Cine Grand, unul dintre cei mai noi jucatori pe piata locala a spatiilor de entertainment, pregateste trei noi cinematografe pe plan local in urmatorii doi ani si pune la bataie investitii de cel putin 10 milioane de euro.

“Vom continua seria investitiilor si planuim sa lansam alte 15 ecrane in intervalul 2016-2017 si mai mult de 100 de ecrane in urmatorii 5 ani. In functie de multiplex, de numarul salilor si de spatiul total, investitiile variaza intre 2 si 4 milioane de euro pentru fiecare cinematograf. Asadar, ne asteptam sa investim in jur de 10 milioane de euro in urmatoarele 3 multiplexuri Cine Grand pe care le vom deschide in Romania si in aceasta zona speciala de divertisment”, a declarat Amitabh Vardhan (foto mai jos), CEO Cine Grand, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

In opinia CEO-ului Cine Grand, industria este intr-o continua crestere si oamenii sunt din ce in ce mai interesati de filme. “In acest an am avut o multime de filme bune, dupa cum arata si statisticile. Fast & Furious si Minions au avut rezultate incredibile, asta datorita asteptarii create de campaniile de marketing si de interesul pe care au reusit sa il creeze in jurul filmelor. Acestea sunt doar doua exemple si sa nu uitam de ceea ce urmeaza: alte filme mult asteptate, care vor fi lansate in aceasta toamna si iarna”, a aratat Amitabh Vardhan.

Intrebat de wall-street.ro despre piata locala si potentialul sau de pe acest segment, CEO-ul Cine Grand considera ca Romania inca are nevoie de centre comerciale noi, mai ales in orasele mici si medii.

“In continuare exista un numar foarte mare de orase in Romania in care oamenii nu au la dispozitie un cinematograf, lucru care cred ca se va schimba. Poate in 2020 vom putea spune ca, intr-adevar, exista suficiente centre comerciale si mall-uri, dar pana atunci este nevoie ca aceasta industrie sa se dezvolte. Oamenii trebuie sa aiba la dispozitie o varietate de modalitati de a se relaxa si cred ca a merge sa vezi un film este o optiune buna atunci cand iti doresti altceva”, a mai precizat Vardhan.

Deschiderea Cinema City in Mega Mall: cat de mult s-a simtit concurenta?

In prima parte a acestui an a avut loc deschiderea centrului comercial Mega Mall dezvoltat de catre NEPI, unul dintre principalii chiriasi ai proiectului de 70.000 de metri patrati din estul Capitalei fiind Cinema City, cel mai mare operator de profil la nivel local.
In teorie, traficul pe care a reusit sa il atraga deschiderea centrului comercial din zona Iancului – Pantelimon, ar fi trebuit sa “fure” destul de mult din cel al centrului comercial Iris Titan, in care se afla Cine Grand, lucru contrazis de catre statisticile interne ale companiei.

“Toata lumea se astepta ca cifrele sa scada dramatic odata cu deschiderea Mega Mall, dar nu s-a intamplat asta. Diferentele sunt mici si asta pentru ca acum oamenii stiu ca pot alege sa vada acelasi film in orice multiplex din Bucuresti. Ei pot compara preturile si pot decide care este cea mai buna optiune sau care este cinematograful care pastreaza in balanta raportul calitate – pret. In al doilea rand, sa nu uitam ca piata este foarte mare si este loc pentru toata lumea”, a aratat CEO-ul Cine Grand.

O alta provocare peste care trebuie sa treaca spatiul de entertainment din zona de Est a Capitalei este proiectul ParkLake Plaza, dezvoltat de catre Caelum Development in parteneriat cu Sonae Sierra, un centru comercial care urmeaza sa fie deschis in primavara anului viitor si care deja este preinchiriat in proportie de peste 70%.

Doua cinematografe in Romania: cum au mers vanzarile in Auchan Titan

Conform datelor furnizate de reprezentantii CineGrand, vanzarile in primul an de activitate pentru spatiul de entertainment din cartierul Titan au inregistrat un plus de 20% fata de centrul deschis prima data in Romania, la Botosani.

“Ambele multiplexuri sunt amplasate strategic. Totusi, cinematograful din Titan se bucura de vanzari cu 20% mai mari comparativ cu Botosani, fiind in Capitala si deci intr-o zona cu o populatie mai densa. (…) Cinematograful din Botosani ne-a aratat ca romanilor le plac filmele, fapt indicat de tipurile de filme pe care le difuzam aici pentru ei. In Titan difera un pic situatia, intrucat aici oamenii au mai multe optiuni atunci cand vine vorba de petrecerea timpului liber”, a mai precizat Amitabh Vardhan.

Conform datelor oficiale funrizate de catre Centrul National al Cinematografiei (CNC), Cine Grand ocupa pozitia a opta intr-un top al celor mai mari lanturi de cinematografe la nivel local in ceea ce priveste numarul de spectatori si incasarile obtinute.

In acest fel, Cine Grand, cu doua sali de cinema (una in Botosani, alta in Bucuresti) si cu un total de 12 ecrane, a inregistrat pe parcursul anului trecut vanzari de aproape 3,1 milioane de lei si un numar de circa 200.000 de spectatori.

Potrivit CNC, Cinema City era la finele anului trecut cel mai mare operator de cinematografe la nivel local, cu 17 unitati si incasari de peste 100 de milioane de lei, locul secund fiind ocupat de Grand Cinema Digiplex detinut de Baneasa Developments, in timp ce podiumul este completat de Movieplex Cinema, centrul de entertainment din Plaza Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri