La aceasta licitatie anuala, organizata de casa Bonhams in colaborare cu reteaua de televiziune Turner Classic Movies (TCM), vor fi propuse spre vanzare 400 de loturi, care includ diverse obiecte de recuzita, costume, scenarii, premii si afise de film. Vor fi puse in vanzare si o rochie purtata de Marilyn Monroe si un costum de pilot de curse purtat de Steve McQueen. Licitatia va avea loc pe 23 noiembrie, potrivit Mediafax.

"Vrajitorul din Oz", ce are la baza volumul omonim pentru copii scris de L. Frank Baum, a primit sase nominalizari la Oscar in 1940 si a castigat doua trofee - la categoriile "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun cantec" - la cea de-a 12-a gala a premiilor Academiei de film americane, pierzand insa trofeul oferit la categoria "cel mai bun film" in fata celebrei pelicule "Pe aripile vantului".

Romanul pentru copii "Vrajitorul din Oz" spune povestea lui Dorothy, o fetita care ajunge in universul imaginar Oz, unde are parte de numeroase aventuri alaturi de noii ei prieteni, Leul, Sperietoarea si Omul de Tinichea, sperand ca va gasi o cale pentru a se intoarce in casa ei din Kansas.

Citeste si:

De-a lungul anilor, povestea a fost de multe ori ecranizata si adaptata in musicaluri pe Broadway. Un lungmetraj inspirat din musicalul omonim de pe Broadway este "The Wiz" (1978), regizat de Sidney Lumet, care a avut o distributie alcatuita exclusiv din artisti afroamericani, in care au stralucit Diana Ross si Michael Jackson.

Cel mai recent film inspirat de romanul scris de L. Frank Baum este "Grozavul si puternicul Oz/ Oz: The Great and Powerful", lansat pe marile ecrane in 2013, in care rolurile principale au fost interpretate de Mila Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams si James Franco.