"Hobbitul: O calatorie neasteptata", primul film din noua trilogie "The Hobbit", a intrat in clubul select al peliculelor cinematografice care au depasit pragul istoric al incasarilor de peste 1 miliard de dolari, informeaza hollywoodreporter.com, scrie Mediafax.
Propulsat de proiectiile din China, primul film din franciza "The Hobbit", o productie de dimensiuni epice realizata de companiile New Line - o divizie a studiourilor Warner Bros.- si MGM, a depasit acest prag istoric weekendul trecut, devenind cel de-al 15-lea lungmetraj din istorie care depaseste 1 miliard de dolari din incasari. "Hobbitul: O calatorie neasteptata" este, totodata, al doilea film regizat de Peter Jackson care reuseste aceasta performanta, dupa "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui", care a generat incasari de 1,12 miliarde de dolari in 2003.

Filmul "Hobbitul: O calatorie neasteptata" a obtinut incasari de 301,1 milioane de dolari in Statele Unite si de 700 de milioane de dolari pe plan international. Acest lungmetraj realizat in 3D a generat incasari de 37,3 milioane de dolari in primele 10 zile de proiectii in China, ultima piata cinematografica majora pe care a fost lansat.

Cel de-al doilea film din aceasta serie, "The Hobbit: The Desolation of Smaug", va ajunge in cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea si totodata ultimul film din trilogia "The Hobbit", intitulat "The Hobbit: There and Back Again", va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

Romancierul britanic J.R.R. Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" in 1937, dezvoltand apoi aventurile din acest volum in romanul "Stapanul inelelor", publicat in 1954.

Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece in Pamantul de Mijloc, cu 60 de ani inainte de actiunea din "Stapanul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson si echipa sa de productie au adus-o pe marile ecrane in trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stapanul Inelelor: Intoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.

Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar. Calatoria lor ii va purta in Tara Pustietatii, pe taramuri inselatoare, pline de goblini, orci si vrajitori.

Desi tinta lor se afla la rasarit, catre Muntele Singuratic, ei trebuie mai intai sa treaca prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o intalneste pe creatura care ii va schimba pe vecie viata, Gollum.
Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, nestiutorul Bilbo Baggins nu descopera doar ca poseda un curaj si o ingeniozitate care il surprind chiar si pe el, ci intra si in posesia "pretiosului" inel al lui Gollum, cu calitati neasteptate si foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leaga soarta intregului Pamant de Mijloc intr-un mod pe care Bilbo nici nu si-l poate imagina.

In topul filmelor cu cele mai mari incasari din istorie, primele doua locuri sunt ocupate de peliculele "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) si "Titanic" (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se afla ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 de miliarde de dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri