Top cele mai grele limbi straine. Pentru europeni, limbile asiatice sunt cel mai greu de invatat

Pentru un vorbitor nativ de limba romana, cele mai grele limbi straine sunt cele asiatice, fiindca difera total ca structura si fonetica de limbile romanice, europene, spun specialistii. De altfel, modul in care gandim, legaturile pe care le facem in creier, sunt strans legate de structura limbii materne, care practic da o ordine in minte acelui "stream of thoughts" (cum spun englezii), adica fluxului gandirii.

Lingvistul Alexandru Nicolae de la Institutul de Lingvistica al Academiei Romane a explicat ca cele mai grele limbi straine pentru un vorbitor nativ al unei limbi romanice precum romana sunt limbile asiatice, cu precadere mandarina (limba oficiala a Chinei) , conform Adevarul.

Sunt patru aspecte care alcatuiesc cadrul general al unei limbi: fondul lexical (cuvintele), morfologia (cum se alcatuiesc si se folosesc cuvintele), sintaxa (cum se construiesc propozitiile) si fonetica (cum se pronunta). Toate acestea aspecte sunt strans legate intre ele si dau coerenta limbajului, dar mai mult de atat, dau coerenta fluxului gandirii. In functie de aceste patru aspecte ne putem da seama si de nivelul de dificultate al unei limbi straine a explicat lingvistul Alexandru Nicolae.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Lemon Tree Images / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Lifestyle »Citește și
Europenii vor mai multe piste pentru biciclete ┼či alei pietonale
Setari Cookie-uri