Daca simti nevoia unor studii in plus si te-ai hotarat sa mergi in directia asta, probabil ca deja te-ai gandit cum se vor potrivi in programul tau. Sau poate ca inca te lupti sa gasesti idei. In definitiv, nu este usor sa introduci ceva serios si de durata intr-un program deja plin. Oricare ar fi situatia, cateva recomandari in plus nu strica niciodata, conform Revistei CARIERE.

Cere ajutorul familiei si al prietenilor, este primul lucru pe care il recomanda pagina de cariere a cotidianului The Telegraph. Daca ai de gand sa parcurgi o forma de invatamant universitar sau post universitar, sprijinul celor apropiati poate fi extraordinar. Vorbeste cu partenerul de viata, cu familia, cu prietenii si explica-le de ce iei aceasta decizie, de ce este important pentru tine si de ce s-ar putea sa ai mai putin timp pentru ei in urmatoarea perioada.

Organizeaza-ti timpul. Care este prima imagine care iti vine in minte atunci cand te gandesti la timpul tau? Ca esti mereu pe fuga, asa-i? Ei bine, s-ar putea sa ai o surpriza daca stai si te gandesti mai bine. Cei mai multi dintre noi au perioade, de-a lungul zilei, pe care le pot programa mai eficient, in care am putea fi mai productivi. Timpul pe care ni-l petrecem in mijlocul de transport in comun poate fi folosit pentru citit.

Televizorul ar putea, uneori, sa iti manance mai mult timp decat te-ai astepta, desi nu este nevoie sa uiti complet de el. Mai bine te interesezi din vreme exact la ce ore este programul care te intereseaza decat sa butonezi de colo-colo in speranta ca o sa apara ceva interesant la un moment dat.

Citeste articolul integral pe Revista CARIERE.