Cristina Stan (28 ani) lucreaza pe cont propriu ca specialist in relatii publice, iar de curand a decis sa isi creeze un mic business cu o papusa cu celulita, acnee si alte imperfectiuni.

"Interesul pentru papusa l-am avut de cand am vazut stirea lansarii la nivel international a papusii si le-am scris chiar de atunci, pentru a afla conditiile distributiei in Romania. In decembrie am decis ca este timpul sa fac pasul si, pentru ca am un investitor, care s-a implicat pe partea de buget, Ionut Balog, am comandat primul stoc de papusi. Prima etapa presupune o investitie de aproximativ 4.000 euro. Sper ca acest concept de papusa educativa sa fie bine primit de piata romaneasca, pentru ca este timpul sa avem repere sanatoase si corecte despre ce inseamna frumusetea", spune Cristina Stan, care detine si un site de stiri pentru copii si parinti.

Papusa se numeste Lammily (foto centru) si a fost creata dupa dimensiunile realiste ale unei femei si este mai grasa decat celebra papusa Barbie recunoscuta pentru dimensiunile sale "perfecte" la care aspira orice tanara. In Romania, papusa Lammily costa 163 lei, impreuna cu accesorii care imita semne ale corpului si vestimentatii de vacanta, si poate fi cumparata momentan online.

Sursa foto: Papusa Lammily (foto centru)/Lammily.ro

Intre 50 si 90% dintre femei dezvolta vergeturi in timpul vietii si peste 90% dintre femei au la un moment dat celulita. Acneea este comuna, cu precadere in adolescenta si aproximativ 80% din oameni au o eruptie intre 11 si 30 de ani.

"Tiparele ideale de frumusete iau o directie eronata. Se creeaza o lume plastifiata, plina de compromisuri si un frumos fals, exagerat. Este timpul sa readucem reperele de frumusete la linia normalului, a naturalului, a decentei", sustine Cristina Stan, distribuitor oficial al Lammily.com.

Papusa Lammily cu greutati normale, celulita si acnee a fost creata, in 2014, de Nickolay Lamm, un artist grafic de origine rusa, care traieste in Pittsburg, Pennsylvania, SUA.

"Am vrut sa arata ca realitatea este cool. O multime de jucarii fac copiii sa intre in fantezie, dar de ce sa nu arate ca viata reala este cool? Nu este perfecta, dar asa suntem noi in realitate. Iar acest lucru este minunat", spune creatorul Nickolay Lamm.

Rolul papusii este educativ. Observand prin joc si descoperire schimbarile corpului uman, preferabil cu explicatiile unui adult, copilul va accepta mai usor ideea. Cand va rosi sau va avea o vanataie, copilul isi va aminti episodul cu papusa, iar prin comparatie, va intelege ca este ceva normal.

Datorita membrelor mobile ale papusii, jucaria are un rol interactiv, aceasta fiind o companie potrivita de joaca in diverse ipostaze. Abtibildurile sunt, de asemenea, un instrument util si educativ, prin care copiii descopera locul pe corp unde apar semnele si, odata ce considera ca are loc vindecarea, le pot indeparta si reutiliza cu alte ocazii de joc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri