Dupa 15 ani in corporatii, Gabriela Beta s-a apucat de afaceri cu un concept care abia prinde curaj in Romania: aquabiking, exercitii de pedalare si alergare in apa intr-o cabina individuala. Asa a aparut in tara primul centru Waterbike, in care romanca a investit 200.000 de euro.

Gabriela Beta a lucrat, pana la inceputul acestui in an, la Heineken Romania, Coca-Cola si Carrefour, insa dupa o vizita in Paris a decis sa devina antreprenor si a deschis astfel primul centru Waterbike din Romania, un business care prinde viteza in strainatate. Waterbike este un concept de fitness in apa lansat in 2009 in Franta, unde exista deja 100 de astfel de centre, si care s-a extins in Maroc, Elvetia, Tunisia, Luxemburg, Belgia, Portugalia si Dubai.

Credit foto: Catalin Opritescu (lightahooic)

"Acest concept este foarte dezvoltat in Franta, deci cred ca exista potential pentru multe alte centre si in Romania. Investitia in centrul Waterbike a fost de aproximativ 200.000 de euro si a fost finantata din surse proprii data fiind si dificultatea de a gasi finantare din imprumuturi pentru un concept nou", spune Gabriela Beta (foto sus), care a deschis centrul Waterbike in zona de nord a Bucurestiului.

La ce ajuta alergarea si pedalarea in apa

Centrul Waterbike are o suprafata de 98 mp si 5 aparate din care 4 biciclete Waterbike si o banda de alergat WaterRun. Exercitiile de pedalare in apa pot fi practicate de orice persoana care are cel putin 16 ani si care vrea sa slabeasca, sa isi modeleze corpul sau sa isi lucreze muschii, dar si de femei insarcinate, persoane supraponderale si cu mobilitate redusa. Sedintele au loc in cabine individuale umplute cu apa pana la nivelul scaunului.

"Pedalarea/alergarea in apa ne ajuta sa obtinem rezultate mult mai rapide decat o plimbare pe bicicleta pentru ca rezistenta apei ne ingaduie sa ne antrenam toti muschii: atat muschii agonisti (cei care produc miscarea), cat si cei antagonisti (cei care nu produc miscarea preconizata). O actiune dubla imposibil de realizat in afara apei. In plus, apa maseaza partea inferioara a corpului, inducand drenajul activ, ideal pentru fortificarea retelei venoase si limfatice si, de asemenea, pentru stimularea in lupta impotriva retentiei de apa, cea care genereaza celulita", explica Gabriela Beta efectele exercitiilor fizice in apa. La acestea au fost adaugate hidromasajul, cromoterapia si ozonoterapia.

Exercitiile de pedalare si alergare in apa pot dura intre 30 si 45 de minute si pot fi facute in orice perioada a zilei. Waterbike are 10 programe diferite pentru remodelarea corporala, care costa intre 600 si 2.000 lei, care dureaza 3, 6 sau 10 saptamani.

Sursa foto: Facebook.com/Waterbike

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri