Teatrul Nottara isi va relua activitatea in sediul din Bulevardul Magheru, pe data de10 octombrie, locul unde se tin spectacole de 55 de ani. Anuntul vine dupa ce o noua expertiza a stabilit ca imobilul se incadreaza in clasa a doua de risc seismic, iar, prin lucrari de consolidare ce vor avea loc pe parcursul verii, cladirea se va incadra in clasa a treia de risc seismic.

Echipa de expertiza, formata din specialisti recunoscuti in domeniu a evaluat constructia si a ajuns la concluzia ca imobilele ridicate de marele inginerul Liviu Ciulley pentru fiul sau, regizorul Liviu Ciulei, nu se incadreaza la clasa I de risc seismic, intrucat acestea „au avut o comportare buna atat la actiunile din exploatare, cat si la cele seismice, fara pierderi de stabilitate sau avarii ale elementelor de rezistenta".

Prezent la conferinta, ministrul Nicolae Noica a declarat public ca „nu exista niciun pericol, se poate relua activitatea in Teatrul Nottara.”

Redeschiderea oficiala va avea loc cu ocazia celei de-a IV-a editii a Festivalului International de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfasura in perioada 10 - 22 octombrie 2016.

Pe parcursul verii, cand teatrul este inchis, spatiile sale vor fi iginienizate, iar intre masurile propuse de specialisti pentru consolidarea cladirii se numara:
- consolidarea - se va realiza, in principal, prin aplicarea de torcret pe ambele fete pe toti peretii structurali de zidarie confinati cu elemente din beton armat. Solutia se va aplica de la subsol pana la ultimul nivel.
- stalpii singulari vor fi consolidati prin confinare cu tesatura din fibra de carbon.
- aticul zonei centrale a Salii de Spectacol se va demola pana la pana la nivelul planseului Salii si se va reface sarpanta pe noua geometrie.
Dupa realizarea masurilor de interventie si consolidare cladirea se va incadra in clasa de risc seismic Rs III.

Teatrul Nottara si-a suspendat activitatea din sediul sau pe 23 noiembrie 2015, in urma promulgarii de presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri