Adidas a facut mii de pantofi sport din gunoaie: iata cand apar in magazine si cat costa o pereche

Adidas a realizat 7.000 de perechi de pantofi sport exclusiv din plasticul si alte materiale reciclabile stranse de pe fundul oceanului, mai exact din apele din Maldive. Asa ca daca vreti sa purtati incaltaminte cu iz exotic, pregatiti 200 de euro pentru ca pantofii sport vor aparea in curand, scrie Business Insider.

Anul trecut, compania Adidas anunta ca a creat un prototipul pentru incaltaminte ecologica, fara intentii clare de productie in serie. Acum, insa, producatorul pune la vanzare 7.000 de perechi de pantofi sport facuti din plasticul adunat din ocean, la pretul de 200 euro perechea. Pantofii vor fi disponibili in magazinele fizice si online de la jumatate lunii noiembrie.

O pereche de pantofi sport este realizata din 11 sticle de plastic

Pantofii sport sunt realizati in colaborare cu grupul de mediu Parley for the Oceans, un grup de mediu, care vrea sa atraga un semnal de alarma asupra poluarii apei oceanelor.

Fiecare pantof este realizat in proportie de 95% din deseurile din plastic stranse din apele oceanului din jurul Insulelor Maldive si 5% din poliester reciclat, inclusiv calcaiul, captuseala si sireturile sunt facute din materiale reciclate. Mai exact, fiecare pereche de pantofi este realizata din 11 sticle de plastic reciclate, scrie The Verge.

Pantofii au fost denumiti "UltraBOOST Uncaged Parley", iar daca momentan vor fi puse la vanzare doar cateva mii de perechi, reprezentantii Adidas sustin ca vor face 1 milion de perechi de pantofi sport din gunoaie in 2017.

Citeste si:
Branduri noi in Fashion House Outlet si vanzari cu 16% mai mari
Vanzari cu 16% mai mari...

Si daca nu pare de ajuns, pe langa, incaltaminte, Adidas a facut si echipamente sportive din gunoie din ocean pentru fotbalistii de la Real Madrid si Bayern Muchen.

Sursa foto: Facebook.com/adidas

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Românii de la Prego lucrează automatizat prin FamShop
Setari Cookie-uri