Anul trecut, compania Adidas anunta ca a creat un prototipul pentru incaltaminte ecologica, fara intentii clare de productie in serie. Acum, insa, producatorul pune la vanzare 7.000 de perechi de pantofi sport facuti din plasticul adunat din ocean, la pretul de 200 euro perechea. Pantofii vor fi disponibili in magazinele fizice si online de la jumatate lunii noiembrie.

O pereche de pantofi sport este realizata din 11 sticle de plastic

Pantofii sport sunt realizati in colaborare cu grupul de mediu Parley for the Oceans, un grup de mediu, care vrea sa atraga un semnal de alarma asupra poluarii apei oceanelor.

Fiecare pantof este realizat in proportie de 95% din deseurile din plastic stranse din apele oceanului din jurul Insulelor Maldive si 5% din poliester reciclat, inclusiv calcaiul, captuseala si sireturile sunt facute din materiale reciclate. Mai exact, fiecare pereche de pantofi este realizata din 11 sticle de plastic reciclate, scrie The Verge.

Citeste si:

Pantofii au fost denumiti "UltraBOOST Uncaged Parley", iar daca momentan vor fi puse la vanzare doar cateva mii de perechi, reprezentantii Adidas sustin ca vor face 1 milion de perechi de pantofi sport din gunoaie in 2017.

Si daca nu pare de ajuns, pe langa, incaltaminte, Adidas a facut si echipamente sportive din gunoie din ocean pentru fotbalistii de la Real Madrid si Bayern Muchen.

Sursa foto: Facebook.com/adidas