Cost of Living Survey, realizat pentru al 23-lea an de catre Mercer, concluzioneaza ca instabilitatea pietei imobiliare alaturi de inflatia bunurilor si serviciilor, contribuie la sporirea costurilor totale de business la nivel global. Bucuresti ocupa pozitia 181 in clasament, fiind situat imediat dupa Varsovia, in scadere cu 9 pozitii fata de topul celor mai scumpe orase din anul 2016. Fata de orasele din tarile vecine, prezente in top, Bucuresti este mai ieftin decat Budapesta (176) si Kiev (163), dar mai scump decat Sofia (184) si Belgrad (198).

Studiul Mercer privind Cost of Living este unul dintre cele mai cuprinzatoare realizate la nivel global si este menit sa sprijine companiile si autoritatile sa fundamenteze beneficiile pentru angajatii expati. Toate orasele sunt comparate cu New York care este utilizat drept reper iar evolutiile sunt raportate la moneda americana. Studiul cuprinde 209 orase de pe 5 continente si evalueaza costurile comparative pentru peste 200 de produse/servicii in fiecare dintre locatiile comparate inclusiv: chirie, transport, alimente, imbracaminte, bunuri si divertisment.

Sursa foto: padu_foto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri