Indiferent daca lucrezi pana noaptea tarziu sau te trezesti devreme pentru a ajunge la birou, cu totii observam ca nivelul energiei noastre scade pe tot parcursul zilei. Din fericire, exista o serie de modalitati care dau un impuls de energie sistemului nostru, potrivit Entrepreneur.

Primul pas prin care poti sa obtii o cantitate mai mare de energie este sa-ti recunosti ceasul corpului tau sau “cronotipul”. Orele la care te trezesti si cele la care mergi la culcare, dar si tipul tau de personalitate te vor ajuta sa-ti stabilesti cronotipul. De exemplu, oamenii care se descriu ca fiind introvertiti, inteligenti, orientati spre detalii sau perfectionisti si tind sa se trezeasca devreme si sa se culce inainte de miezul noptii sunt “delfini”. Pe de alta parte, daca ai tendinta sa te culci tarziu si sa te trezesti mai tarziu, poti spune ca esti un creativ si ai putea fi “lup”. Lupii tind sa aiba cea mai mare energie intre 5:00 dimineata si pranz.

Indiferent de ce cronotip esti, exista mai multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti creste energia in acele perioade cand te simti obosit. De exemplu, dimineata poti face lucruri simple, cum ar fi sa bei apa cu lamaie, sa deschizi perdelele sa intre lumina in camera ta sau sa faci un dus rece. Pe la pranz poti sa te rasfeti cu o ceasca de cafea si muzica buna sau alte modalitati care iti mentin buna dispozitie pana la sfarsitul zilei.

modalitati de a avea energie la munca

Sursa infografic: Entrepreneur.com

Sursa foto: Roman Samborskyi/Shutterstock 44

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri