Gastronomika e unul locurile (si localurile) cu farmec si cu poezie ale Bucurestiului vechi, cu atmosfera din alte vremuri, cu gradina cu vita de vie si cu pisici, si toate acestea in aproape de centrul Bucurestiului, pe la Piata Gemeni, unde cu greu iti mai poti imagina, acum, ca exista inca asa ceva.

Gastronomika e un restaurant deschis nu cu mult timp in urma intr-o casa de pe Strada Viitorului, langa Cafeneaua Luna, alt loc frumos al Bucurestiului vechi. Are o curte mare, lunga, mai bine spus, pe care trebuie sa o strabati ca sa ajungi in casa, in spate. Acolo au cateva saloane frumos amenajte intr-o casa burgheza, cu vitralii la feresti, cu totul alb, chiar si mobilierul, mesele si scaunele, cu sobe de teracota albe.

Insa gradina e cel mai spectaculos lucru la Gastronomika, desigur, cu acoperis din vita de vie, ca din romanele pe care le citeam in copilarie. Pozele arata mai multe decat as putea spune eu.

Gastronomika se prezinta ca un restaurant cu bucatarie mediteraneana, adriatica si balcanica, ceva cu influente italienesti, albaneze si ce mai poate fi in partea aceea de lume. Noi am luat o fasole cu burta de vita, buna, aivar, adica o pasta de ardei, buna si aceasta, de asemenea, desi prea condimentate, o pleskavita buna, niste paste cu usturoi si creveti, si acestea bune, si o prajitura albaneza.

Serviciul a fost foarte bun, cu o chelnerita (cea din poze) inimoasa, fara complexe, naturala si fara texte inutile. Preturile rezonabile.

Gastronomika e, asadar, unul dintre cele mai placute locuri in care am fost in aceasta vara, cu o gradina ca aceea a copilariei mele, cu oameni si cu clienti linistiti, cu mancare buna. Sper sa le mearga bine, acestea sunt restaurantele si terasele apropiate inimii mele. (GB - septembrie 2017)

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri