Cred ca primul restaurant deschis in frumoasa casa de pe Visarion 20 a fost in 2010, si se chema Baba Dochia. Nu stiu daca a mai fost altceva acolo intre timp, insa anul acesta, in aprilie, a aparut Bistro Matrioska.

Strada Visarion e strada Visarion, are o identitate distincta, data de maiestuoasa Biserica Visarion, inainte de toate, insa are si frumusetea Bucurestiului vechi si elegant, aristocratic, spiritualitatea si poezia din romanele pe care le citeam cand eram in liceu.

Casa lui Bistro Matrioska e dintre cele mai mici, tip vagon, inguste la strada si lungi in spate. Are si un etaj facut dintr-o mansarda suprainaltata, din cate am socotit eu. Sunt doua camere mici la parter si doua mai sus, amenajate de, si pentru niste intelectuali, cu biblioteca si un pian cu coada scurta Schimmel, surprinzator de bun, pe care se poate face chiar un recital in toata regula. Nu stiu sa mai existe in vreun local din Bucuresti un astfel de pian de concert, la care sa se poata aseza un mare pianist. Am mai vazut piane prin restaurante si cafenele, insa niciunul pe care sa pot face un recital adevarat, chiar si dupa un acordaj cu Pscheidt sau cu altul ca el.

E o ambianta calda la Bistro Matrioska, chiar daca au vopsit peretii aceia in cenusiu, nu stiu de ce. Si motanul din poze te face sa te simti si mai mult ca acasa. Nu stiu cine sunt cei care au deschis, au amenajat si se ocupa de locul acesta (unul dintre ei e cel cu figura de intelectual din poza, cu motanul in brate), insa imi place de ei, cred ca le pot defini bine profilul, chiar fara sa-i vad la fata, pornind de la ce vad in jur si citesc pe site. Asta e meseria mea, de altfel, din asta traiesc...

Meniul de la Bistro Matrioska e exact ceea ce te-ai astepta sa gasesti intr-un astfel de loc: urban, tineresc, contemporan, suplu, creativ, cosmopolit, linistit. Mancarea a fost destul de buna, desi nimic special, nu am primit vreun fel de mancare pentru care sa vreau neaparat sa ma intorc, insa i-as trimite pe toti prietenii mei sa manance acolo, oricum, e mai mult decat suficient de buna mancarea pentru ceea ce vrea sa fie Bistro Matrioska. Mai ales ca preturile sunt rezonabile, cu mai putin de 200 de lei poti avea o masa buna in doi, si cu o sticla de vin.

Bistro Matrioska e unul dintre locurile cele mai calde, mai primitoare si mai frumoase ale Bucurestiului urban, educat si linistit, fara ostentatie si marketing desantat. Sper sa le mearga bine, e unul dintre locurile cele mai apropiate subiectivitatii mele...

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri