Poluarea fonica afecteaza performanta si rata de retentie a angajatilor

Un studiu comandat de Plantronics, in 2017, asupra efectelor zgomotului la locul de munca a relevat ca 94% dintre respondenti s-au declarat convinsi ca ar putea face mai mult intr-un mediu mai linistit, iar 53% au fost de acord ca zgomotul de fond le reduce satisfactia la locul de munca si performanta.

“Aceste informatii pot fi importante pentru manageri si antreprenori pentru ca aduc noutati in lista de propuneri atractive pe care companiile le pot prezenta atunci cand recruteaza. Modul de lucru se schimba si, in special in zonele cu zgomot puternic de fond, precum call center, zgomotul si perturbarea reprezinta probleme mai mari decat isi inchipuie cei mai multi dintre manageri, si pot avea efecte negative asupra angajamentului si productivitatii angajatilor”, sustine Heidi Butler, Regional Manager - Eastern Europe Plantronics.

Poate dura pana la 23 de minute, in medie, sa ne recastigam concentrarea, dupa ce atentia ne este distrasa.

64% din respondentii la studiul asupra efectelor zgomotului la locul de munca au spus ca faptul de a se putea izola de zgomot si sursele de perturbare a atentiei le-a marit productivitatea.

Plantronics a fost fondata in 1961, atunci cand doi piloti de aeronave au decis sa inventeze o alternativa la castile conventionale pentru aviatia comerciala. Opt ani mai tarziu, si 384.000 de km mai departe, Plantronics a facut istorie atunci cand Neil Armstrong a rostit cuvintele legendare de pe Luna, transmise printr-un set Plantronics. Astazi, Plantronics are peste 50 de ani de istorie in leadership, inovatie si evolutie in piata de tehnologie, cu peste 400 de ingineri, 700 de patente si o echipa de design cu multe premii la activ si excelenta in manufacturare recunoscuta international

Citeste si:
Peste 100 de milioane de europeni sunt afectați de poluarea fonică
Peste 100 de milioane de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri