Nu trebuie sa strabati jumatate de glob ca sa ajungi in cele mai frumoase plaje. Exista o multime de locuri in care sa mergi vara, foarte aproape de casa, in Europa.

Cine nu poate concepe vacanta de vara fara plaja, exista o multime de locuri care merita vazute, altele decat popularele statiuni in care se inghesuie toti turistii sa ajunga in fiecare an. Am facut o lista cu cele mai frumoase plaje din Europa, in care merita sa ajungi macar o data in viata.

Cele mai frumoasa plaje din Europa

Portugalia - Troia Gale, langa Lisabona

Foto: Shutterstock.com

Daca planuiesti sa ajungi in Lisabona in concediul de vara, rezerva-ti o zi ca sa ajungi la plaja Troia Gale, potrivit theguardian.com. Poti ajunge la acolo cu masina, doar o ora de mers, sau poti sa iei feribotul din orasul Setubal. Peisajul este spectaculos si poate ai noroc sa vezi delfinii. Troia Gale este o plaja linistita, cu un nisip alb, fin, si cu un peisaj contrastant: de o parte se intinde Oceanul Atlantic nesfarsit, iar de alta parte se vad muntii Arrabida. Avantajul acestei plaje este ca apa oceanului este linistita, numai buna pentru pasionatii de inot.

Citeste si: Destinatii de vacanta la plaja. 7 locuri pe care sa le vezi macar o data in viata

Spania - Cala Sa Tuna, Catalonia

Foto: Shutterstock.com

In vechiul oras pescaresc Begur din Spania se afla aceasta minunata plaja, Cala Sa Tuna. Locul reprezinta tot ce isi pot imagina turistii ca este o asezare mediteraneeana: case albe construite pe dealuri care se ridica direct din apa Mediteranei, copaci batrani care tin umbra in zilele calduroase, barci colorate, frumos aliniate la mal. Este genul de loc pe care il vezi atat de des in brosuri si clipuri de promovare, incat iti vine greu sa crezi ca exista in realitate. Plaja este una dintre cele mai frumoase din Spania, cu apa curata si calma. Cala Sa Tuna este un loc ideal pentru familii si pentru romantici.

Italia - Porto Badisco, Puglia

Foto: Shutterstock.com

Micul golf Porto Badisco, aflat la 50 de kilometri de barocul oras Lecce, ar trebui sa fie cel mai bine pastrat secret din regiunea Puglia. Plaja este protejata de stanci, astfel ca atunci cand esti in apa te simti ca intr-o piscina cu apa limpede, incat poti sa vezi micile vietuitoare marine care inoata in jurul tau. In plus, regiunea este cunoscuta pentru gastronomie. Cu siguranta, acolo vei manca cele mai bune paste facute dupa retete traditionale.

Franta - Plage de l’Ouille, langa Perpignan

Foto: Shutterstock.com

Collioure si Argelès-Plage din regiunea Côte Vermeille sunt pline de turisti in timpul verii, insa intre cele doua localitati se afla plaja l’Ouille, un loc retras, perfect pentru pasionatii plimbarilor in natura.

Croatia - Sveti Jakob, Dubrovnik

Foto: Shutterstock.com

Dubrovnik este o destinatie foarte populara din Croatia. Vara este extrem de aglomerata, insa acesta mica plaja, Sveti Jakob, poate fi un loc bun in care sa evadezi, fiind mai putin cautat de turisti. Sveti Jakob se afla la doar jumatate de ora de mers pe jos din centrul vechi al Dubrovnikului. Peisajul este rapitor, cu plaje cu nisip apa, pe de o parte, si cu paduri de pini, de alta parte.

Citeste si: Destinatii pentru vacanta de vara. 6 tari ieftine de vizitat in Asia

Sursa foto: Shutterstock.com / icemanphotos

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri