Weekendul acesta Capitala gazduieste foarte multe evenimente, asa ca daca planuiai sa pleci din Bucuresti, ai putea sa arunci o privire pe recomandarile noastre de mai jos si sa cantaresti bine daca nu e cazul sa ramai.

Noaptea Muzeelor, East European Comic Con, Romanian Design Week, World Press Photo, Art Safari sunt doar cateva dintre evenimentele majore ce au loc weekendul acesta in Bucuresti, alaturi de multe petreceri, concerte, expozitii, piese de teatru si multe alte ocazii unde te poti distra.

Noaptea Muzeelor

Este un eveniment european ce se desfasoara la nivel international si care se afla anul acesta la a 13-a editie. Mii de muzee si institutii culturale – galerii de arta, spatii non-formale si creative, teatree, case ale experiemntelor, etc - isi deschid portile in aceeasi noapte in Bucuresti si majoritatea marilor orase ale tarii.

Gasesti aici programul oficial al evenimentului.

East European Comic Con

Vineri incepe East European Comic Con, evenimentul pasionatilor de filme, benzi desenate si jocuri video, ce se intoarce cu a sasea editie la Romexpo. Editia din acest an are loc in perioada 18-20 mai in pavilioanele C1 si B1 din complextul expozitional.

Vei putea interactiona cu actori internationali, artisti grafici, expozanti din zona de jocuri video si VR. Tronul de Fier, devenit deja un simbol al evenimentului, este readus pentru fanii serialului care vor avea acces si la un escape room mobil cu tematica Game of Thrones.

Daniel Gillies („The Originals”), Gethin Anthony (“Game of Thrones”), Andrew Scott (“Sherlock”), Jim Beaver („Supernatural”), Staz Nair (“Game of Thrones”) si Chris Rankin („Harry Potter”) sunt suprizele editiei cu numarul sase a East European Comic Con.

Romanian Design Week

Cel mai mare eveniment dedicat industriilor creative, Romanian Design Week, revine anul acesta cu a sasea editie, ce are loc in perioada 18-27 mai.

Pe langa expozitia centrala, ce are loc la Palatul Telefoanelor si prezinta 150 de lucrari de design, arhitectura si urbanism, editia din acest an aduce o serie de noi formate si evenimente conexe, precum weekendul dedicat Cartierului Creativ. Vor mai fi, de asemenea, RDW Show OFF, o serie de expozitii si evenimente punctuale precum Expozitia Diploma Selected, UYDA by Ubikubi, o editie speciala CreativeMornings, ce vor avea loc la Linotip - Centru independent coregrafic, precum si RDW Awards, precum si RDW glo lounge, spatiu dedicat socialziarii si schimbului de idei.

World Press Photo

Este ultimul weekend in care mai puteti ajunge la World Press Photo, cea mai importanta expozitie de fotojurnalism la nivel global, care a fost deschisa publicului inca de pe 2 mai.

Expozitia este organizata de Fundatia Eidos, Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al Ambasadei Olandei la Bucuresti, impreuna cu Muzeul National de Arta, la sediul caruia este deschisa pentru public pana pe 23 mai 2018. Ulterior, expozitia se va muta la Timisoara (5 iunie – 24 iunie) si Cluj Napoca (29 iunie – 22 iulie).

Program de vizitare in Bucuresti, in cadrul Muzeului National de Arta este de miercuri pana duminica, intre 10:00 si 18:00, iar pretul biletelor, ce se pot achizitiona de la intrarea in expozitie, este de 10 lei.

Art Safari

Cel mai mare eveniment dedicat artei din Romania incepe astazi si tine pana pe 20 mai. Cea de-a cincea editie se desfasoara in Piata George Enescu, intr-un pavilion expozitional adus din Germania, pentru prima oara in Romania cu ocazia Art Safari.

Pasionatii de arta si cultura vor putea admira opere de arta romaneasca de patrimoniu sau contemporana, dar si arta internationala, precum si reprezentatii. Ion Tuculescu, Nicolae Tonitza, Grigorescu, Luchian, Corneliu Baba sunt doar cateva dintre numele sonore de artisti ale caror lucrari vor fi expuse la Art Safari.

Gasesti bilete de o zi la pretul de 50 lei sau abonamente la 90 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri