Ziua Imnului National, sarbatorita in toate garnizoanele din tara. Ceremonia de la Bucuresti - in Piata Tricolorului

Ziua Imnului National va fi sarbatorita duminica in toate garnizoanele din tara, informeaza MApN. Ceremonia de la Bucuresti va incepe la ora 9:00, in Piata Tricolorului, situata in fata Palatului Cercului Militar National, conform Agerpres.

Aceasta va cuprinde un serviciu religios si un concert sustinut de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, Muzica Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul", Muzica Militara a Brigazii 1 Mecanizata "Argedava", Muzica Reprezentativa a Jandarmeriei Romane, Ansamblul Artistic "Ciocarlia" al Ministerului Afacerilor Interne si de un solist de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Vor fi intonate imnurile nationale pe care le-a avut tara noastra de-a lungul timpului - "Traiasca regele", "Zdrobite catuse", "Te slavim, Romanie!", "Pe-al nostru steag e scris Unire", "Trei culori", iar spectacolul va fi incheiat prin intonarea Imnului national "Desteapta-te, romane!", in interpretarea baritonului Constantin Stefan Alexandru, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului National al Romaniei a fost proclamata prin Legea nr. 99/1998 si se sarbatoreste in fiecare an, la data de 29 iulie. "Desteapta-te, romane!" a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Muresanu.

Citeste si:
Tanarul care a cantat imnul in gara din Amsterdam vine la Cotroceni
Din gara din Amsterdam, la...
Sursa foto: Shutterstock / KpaTyH

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri