Noua lege doreste "sa stabileasca o eticheta adecvata pentru imnul national (chinez), care reflecta independenta si libertatea nationala, o tara prospera si puternica si bogatia poporului", afirma agentia de presa de stat Xinhua.

Imnul Republicii Populare Chineze, intitulat "Marsul Voluntarilor", va putea fi intonat la inceputul unor sarbatori importante sau in debutul unor adunari publice cu caracter politic, cu ocazia unor reuniuni diplomatice oficiale sau al unor intalniri internationale semnificative, a adaugat aceeasi agentie de presa, citand un comunicat al Partidului Comunist din China.

Imnul chinez va putea fi intonat si atunci cand sportivii chinezi castiga medalii si "pe stadioanele in care ei lupta pentru demnitatea nationala". Persoanele care incalca aceasta lege vor fi "criticate si corectate", a adaugat agentia de presa Xinhua.

Imnul national chinez, un cantec patriotic, dateaza de dinainte de Revolutia comunista din China din 1949 si include urmatorul vers: "Infruntati focul inamicilor, marsaluiti spre inainte!".