"Duminica, dupa investitura, Valentin Astanculesei imi ofera cel mai frumos dar de inceput de mandat: asa cum a facut-o acum cateva saptamani, in gara din Amsterdam, va canta la Cotroceni imnul Romaniei”, a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Presedintele ales mai afirma ca “mandatul sau va incepe sub semnul imnului national, ca un simbol al solidaritatii tuturor romanilor si al dorintei noastre de schimbare”. Anuntul presedintelui Klaus Iohannis este insotit de un mesaj video al tanarului devenit cunoscut prin gestul facut de ziua nationala a Romaniei.

Valentin Astanculesei afirma a cantat imnul, in acea zi, in fata calatorilor din gara din Amsterdam, “de bucurie”. “Pentru prima oara m-am bucurat ca sunt roman si am vrut sa impartasesc ce simteam”, a spus el.

Citeste si:

Valentin Astanculesei spune ca va canta duminica, din nou, imnul national, de data aceasta pentru presedintele Klaus Iohannis. “Desi sunt de meserie programator, iubesc muzica si pianul. Voi canta, duminica, pentru presedinte, pentru un drum nou, pe care sa il parcurgem cu totii si pentru o Romanie care sa isi duca fiii acasa. Multumesc, domnule presedinte”, a mai spus acesta in mesajul video.