Sezonul de vara e la final, iar pe 23 septembrie incepe toamna calendaristica. Doar pentru ca temperaturile incep usor sa scada, nu inseamna ca nu mai putem gasi un motiv ca sa calatorim.

Toamna este un anotimp minunat in care sa ne planificam o noua vacanta. Locurile turistice nu mai sunt atat de aglomerate, preturile incep sa scada, iar temperaturile sunt perfecte pentru plimbari lungi in aer liber. Daca ti-ai mai pastrat cateva zile de concediu pentru toamna asta, dar nu stii inca ce destinatie sa alegi, expertii in turism fac cateva sugestii pe care merita sa le iei in considerare.

Beirut, Liban

Beirut, Liban

Foto: Shutterstock.com

Daca vrei sa stii cum arata locul in care Estul se intalneste cu Vestul, Beirut este destinatia in care trebuie sa ajungi. Beirut este un loc prin de energie, usor haotic, potrivit pentru cei care adora aglomeratia din marile centre urbane, agitatia continua, diversitatea, scrie businessinsider.com. Este un oras care sa dependenta.

Beirut are de toate, muzee, cartiere incarcate de istorie si cartiere cosmopolite, restaurante bune, viata de noapte (localurile de noapte sunt marea atractie a orasului).

Tel Aviv, Israel

Tel Aviv, Israel

Foto: Shutterstock.com

Numarul turistilor care ajung in fiecare an in Tel Aviv a crescut spectaculos in ultimii ani. O vacanta in Tel Aviv include aproape tot ceea ce isi poate dori un turist, de la plaje cu nisip curat si fin, pana la muzee si experiente gastronomice.

Expertii in turism spun despre Tel Aviv ca este un oras modern, vibrant si cosmopolit.

Casablanca, Maroc

Casablanca, Maroc

Foto: Shutterstock.com

Maroc este o destinatie care a inceput sa atraga privirile turistilor din intreaga lume. Multa vreme considerata o tara nesigura, Maroc a dovedit ca este o destinatie nu doar prietenoasa cu turistii, dar si plina de surprize placute. Spre deosebire de Marrakech, Casablanca reprezinta partea moderna a tarii. In Casablanca se fac toti banii, tocmai de aceea tinerii marocani se duc acolo cu speranta sa faca averi.

Casablanca trebuie strabatuta la pas pentru a lua contact cu adevarata cultura a locului. Cautati pietele in care localnicii vand tot felul de condimente si suveniruri.

Londra, Marea Britanie

Londra, Marea Britanie

Foto: Shutterstock.com

Unul dintre cele mai vizitate orase din lume, Londra are de oferit cate ceva pentru fiecare turist: de la cultura si istorie pana la experiente gastronomice.

Obiective turistice in Londra: podul Tower Bridge, turnul Londrei, Palatul Buckingham, Abatia Westminster Abbey, turnul si ceasul Bog Ben, Roata London Eye, podul Millenium, piata Trafalgar Square si multe altele.

Paris, Franta

Paris, Franta

Foto: Shutterstock.com

Cine nu a ajuns inca in orasul iubirii, ar trebui sa o faca. Iar toamna, atunci cand Parisul isi schimba culorile, cand ruginiul si verdele intunecat predomina peisajul, turistii trebuie sa fie siguri ca vor avea parte de o experienta de neuitat.

Obiective turistice: turnul Eiffel (bineinteles!), muzeul Luvru, bulevardul Champs Elysees, catedrala Notre-Dame, basilica Sacre-Coeur, domul invalizilor, palatul versailles, museul d'Orsay etc.

Citeste si: Cele mai spectaculoase drumuri pe timp de toamna. Privelistea iti taie respiratia

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri