Daca vi s-a facut dor de o vacanta, toamna este timpul potrivit pentru noi planuri de concediu. Veti surprinde exact momentul in care natura isi schimba culorile, iar temperaturile incep usor-usor sa scada. Este cea mai buna perioada pentru plimbari lungi in natura, inainte ca iarna sa isi intre in drepturi.

Am selectat pentru tine cateva destinatii, cu vreme buna, in care sa calatoresti in luna octombrie.

Perthshire, Scotia

Perthshire este unul dintre cele mai frumoase locuri din intreaga Europa pe care le poti vizita toamna. Este o regiune istorica situata in centrul Scotiei.

Foto: Shutterstock.com

Scotia este recunoscuta pentru peisajele sale spectaculoase, insa Perthshire, imbracat in culori de toamna, este ca un basm. Padurile ruginii si verdele intunecat al ierbii care acopera delurile se reflecta in apa raurilor repezi si a lacurilor linistite. Pentru pasionatii de fotografie, Perthshire este locul ideal in care pot suprinde cele mai bune combinatii de culori de toamna.

Cumbria, Marea Britanie

Cumbria este o regiune din nord-vestul Marii Britanii, aflata aproape de granita cu Scotia, foarte populara printre turisti. Cumbria este o destinatie potrivita pentru pasionatii de drumetii. Lacuri imprejmuite de paduri seculare, varfuri muntoase batute de vanturi, toate recreeaza un peisaj desprins parca din povestile cu regini si regine.

Foto: Shutterstock.com

In Cumbria se afla Tara Lacurilor, un parc national cu un peisaj divers. In marile lacuri se reflecta piscurile celor mai inalti munti din Anglia - The Cumbrian Mountains. Pe versantii acestora se afla cascade, in vai sunt situate orasele pitoresti, iar in depresiuni poti intalni relicvele asezarilor antice din aceasta regiune.

In Tara Lacurilor se afla cel mai mare lac din Anglia, Windermere scrie wikipedia.org. Acesta are o lungime de 17 kilometri si o latime de peste 1,5 kilometri. Frumusetea sa poate fi admirata de pe puntea vapoarelor cu aburi, care navigheaza regulat intre orasele Lakeside, Ambleside, Bowness si Windermere, situate pe malurile lacului. In oraselul Windermere se afla Muzeul Vapoarelor cu Aburi, locul in care este expusa cea mai mare barca cu actionare mecanica, construita in anul 1850.

Citeste si: Vacanta cu masina: 3 road trip-uri spectaculoase in care sa mergi toamna asta

Wicklow, Irlanda

Wicklow este un comitat in Irlanda, situat la sud de Dublin, pe coasta de est a insulei. Peisajul muntos din Wicklow este superb tot timpul anului, insa toamna locul devine cu totul si cu totul special: cer de un albastru perfect, copaci in culori ruginii, iarba care incepe sa capete nuante de galben.

Foto: Pixabay

Turistii care ajung toamna in Wicklow vor avea parte de o surpriza - cascadele spectaculoase care domina peisajul. Zona merita explorata pas cu pas, pentru ca acolo se afla mai multe situri istorice, printre care Glendalough, una dintre cele mai importante manastiri din tara, construita in secolul VI. Daca va prinde ploaia intr-una din plimbari, adapostiti-va in cel mai apropiat pub. Veti avea ocazia sa incercati berea irlandeza si sa luati contact cu localnicii.

Piedmont, Italia

Toamna, in special luna octombrie, este sezonul vinului in Italia. In aceasta perioada, in Piedmont se organizeaza o multime de festivaluri in care se servesc mancaruri facute cu retete locale, dar si vinuri alese.

Foto: Pixabay.com

Piemontul este inconjurat in trei parti de Alpi, incluzand Monviso-ul, de unde izvoraste raul Po. Are granita cu Franta si cu regiunile italiene Lombardia, Liguria si Valle d'Aosta.

Zona este renumita pentru vinurile sale (Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto si Moscato D'Asti), dar si pentru bucataria locala renumita in toata Italia. Trufele albe sunt atat de pretioase incat au fost comparate cu aurul din cauza costurilor si delicatesei.

Aragon, Spania

Foto: Pixabay.com

Aragon este o regiune din nord-estul Spaniei inconjurata de Franta la nord, Catalonia la est, Valencia la sud si Castilia-La Mancha, Castilia-Leon, La Rioja si Navarra la vest. Temperatura in Aragon toamna este idilica, in jur de 20 de grade, potrivita pentru plimbari lungi in natura. Vezi gasi in Aragon unul dintre cele mai salbatice peisaje de la varfuri muntoase, pana la paduri si cascade care merita sa fie descoperite.

Ahornboden, Austria

Ahornboden, situat in apropiere de Innsbruck, in zona denumita "regiunea de argint a Austriei", se afla la o inaltime de peste 1.200 de metri in Alpi, printre varfurile stancoase. Toamna peisajul se transforma total, de la verdele crud si culorile tari ale florilor, la copacii ingalbenti si cerul plimburiu. Copacii, unii dintre ei au peste 600 de ani, transmit semnalul ca mai au o unica sansa pentru a mai face drumetii inainte ca iarna sa isi intre in drepturi.

Transilvania, Romania

Foto: Pixabay.com

Transilvania este leaganul multor legende care circula si astazi in imaginarul colectiv. Este situata in interiorul arcului carpatic, una din regiunile istorice ale Romaniei. Transilvania are de toate: sate traditionale, drumuri spectaculoase prin pisaje care iti taie respiratia.

Citeste si: Cele mai spectaculoase drumuri pe timp de toamna. Privelistea iti taie respiratia

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri