Calatoriile cu trenul sunt un alt mod de a vizita o tara. Din confortul unui fotoliu, de la fereastra unui vagon, turistii se pot bucura de piesaje spectaculoase pe care, poate, nu ar avea ocazia sa le descopere.

Plimbarile cu trenul nu sunt pentru oricine. Daca esti o fire mai aventuroasa, activa si nu poti sta locului mai mult de cateva minute, cu siguranta calatoriile cu trenul nu sunt pentru tine. Daca iti place sa admiri peisajul, sa reflectezi intr-un moment de linistite sau, pur si simplu, sa citesti o carte sau sa te bucuri de o conversatie buna, atunci calatoriile cu trenul pot fi o varianta de luat in calcul pentru urmatorul concediu.

Eurostar, Londra-Amsterdam

Foto: Shutterstock.com

Compania care opereaza trenurile Eurostar a inaugurat in 2018 o noua ruta, de la Londra la Amsterdam. Celelalte doua rute deservite de Eurostar sunt: Londra - Paris si Londra - Bruxelles. Din Londra, gara Saint Pancras, pana in Rotterdam, calatoria cu Eurostar dureaza putin peste 3 ore, iar pana in Amsterdam, in jur de 4 ore. Trenul efectueaza doua curse pe zi, cu plecare din Londra, la ora 08:31 si 17:31. Pretul unui bilet incepe de la 35 de lire.

Funicularul din cantonul Schwyz, Elvetia

Stoosbahn este cel mai abrupt funicular din intreaga Europa, deschis in 2017. Funicularul transporta turistii din Schwyz in statiunea de ski Stoos, pe o lungime de 1,6 kilometri. In afara de peisajul spectaculos pe care il traverseaza funicularul, ceea ce uimeste cu adevarat turistii este designul trenului. Funicularul este compus din patru compartimente rotunde, cu ferestre largi, care se rotesc astfel incat cei 34 de pasageri sa fie in pozitie orizontala.

Citeste si: 5 destinatii de top in care sa calatoresti toamna aceasta

Glacier Express, Elvetia

Elvetia

Foto: Shutterstock.com

Glacier Express este unul dintre cele mai cunoscute trenuri din lume. Acesta a fost pus in functiune in anul 1930 si de atunci transporta, fara oprire, turistii intre statiunile Zermatt si Saint Moritz. Trenul expres plimba turistii intr-un peisaj de poveste, chiar prin inima Alpilor din Elvetia. In timpul calatoriei de peste 7 ore, trenul traverseaza o ruta care este inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Calea ferata este considerata o adevarata realizare inginereasca si trece peste 291 de poduri si prin 91 de tuneluri.

Railjet, Viena-Venetia

Venetia

Foto: Shutterstock.com

Railjet este un tren de mare viteza al Cailor Ferate Austriece (OBB) si Cailor Ferate Cehe (CD) care a fost introdus odata cu schimbarea mersului trenurilor din 2008-2009, potrivit wikipedia.org. Railjet circula la viteze de pana la 230 km/h. Trenul este serviciul de varf al OBB si opereaza atat intern, in Austria, cat si pe rute catre orase mari din tarile adiacente, Germania, Ungaria, Elvetia, Cehia si Italia. Calatoria de la Viena la Venetia dureaza in jur de 8 ore, insa calatorii nu au timp sa se plictiseasca, pentru ca trenul trece prin unele din cele mai pitoresti peisaje. Mai mult decat atat, trenul merge pe calea ferata Semmering, o cale ferata montana deschisa in anul 1854. Din anul 1998, aceasta se afla pe lista locurilor din patrimoniul UNESCO, ca monument al tehnologiei, potrivit wikipedia.org.

Cel mai lent tren din Spania

Spania

Foto: Shutterstock.com

Daca ai in plan sa faci o vacanta in Spania, specialistii in turism recomanda un traseu inedit. O calatorie de o saptamana cu cel mai lent tren din Spania. Acesta plimba turistii de-a lungul coastei, in Principatul Asturia. Pe traseu se fac opriri dese, astfel incat pasagerii sa exploreze imprejurimile: plimbari pe muntele Picos de Europa, pe plaje specuaculoase cu nisip fin, sa viziteze satele pescaresti si sa intre in atmosfera locala. Calatoria include inclusiv innoptari in Casas de Indianos, vile impresionante transformate in hoteluri confortabile.

Cu trenul in Cinque Terre

Foto: Shutterstock.com

Cinque Terre este una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia. Regiunea este formata din cinci sate pescaresti, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore si linia de coasta si face parte din Parcul National Cinque Terre, o atractie turistica unica. In fiecare an, zona atrage milioane de turisti din toate colturile lumii. De la primul la ultimul sat, trenul parcurge o distanta de aproximativ 20 de kilometri de coasta decorata cu golfuri, plaje si inconjurata de munti inverziti.

Cu trenul de la Torino la Nisa

Nisa

Shutterstock.com

Trenul de la Torino la Nisa calatoreste, parca, in timp. Traseul, care traverseaza doua tari, Italia si Franta, este incarcat de istorie. De cinci ori pe zi, locomotiva trenului taie ceata asternuta peste podgoriile din Piedmont, nordul Italiei, ca sa urce spre Alpii inghetati din Franta. Calatoria dureaza in jur de cinci ore, iar calea ferata traverseaza 107 tuneri si viaducte. Peisajul isi schimba culorile pe masura ce trenul trece dintr-o tara in alta, iar arhitectura locului se modifica de la o ora la alta.

Citeste si: Vacanta in octombrie: 7 regiuni din Europa in care sa calatoresti toamna asta

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri