Site-ul romanesc de matrimoniale si dating online Sentimente.ro a integrat o interfata care foloseste inteligenta artificiala pentru a le face utilizatorilor recomandari pe baza comportamentului pe care acesta il au pe platforma.

Infiintat in 2001, site-ul romanesc de matrimoniale si dating online sentimente.ro a ajuns in 2018 la 400.000 de utilzatori pe luna. Fiecare dintre acestia acceseaza platforma de 6,5 ori pe luna, de peste 4 ori mai mult decat in primul an de functionare.

La inceputul anului trecut, platforma a dat startul dezvoltarii in-house a unei interfete care foloseste inteligenta artificiala, denumita Wally, pentru a le face utilizatorilor recomandari in functie de activitatea lor pe platforma.

“S-a lucrat 6 luni de zile la dezvoltarea acestei interfete care foloseste inteligenta artificiala, iar investitia intitiala a fost de peste 100.000 de euro. In continuare investim in acest produs pentru a imbunatati algoritmul”, a declarat Flori Dragomir, managerul Sentimente.ro, pentru wall-street.ro

Reprezentanta platformei precizeaza ca in urma acestei investitii s-a observat o crestere de peste 30% a numarului de utilizatori, mai ales in randul celor cu varste intre 25-35 de ani.

Extinderea pe pietele internationale si venituri de peste 700.000 de euro in 2018

sentimente.ro

printscreen sentimente.ro

Site-ul romanesc de matrimoniale si dating online a inceput extinderea si pe pietele din strainatate, tarile cu cei mai multi utilizatori fiind SUA (11%), Marea Britanie (7%) si Italia(6%). Platforma functioneaza dupa un model de business de tip freemium si le ofera utilziatorilor posibilitatea de a-si face abonament

“Peste 40% dintre persoanele care intra pe site aleg sa isi faca un abonament care costa undeva la 20 de euro pe 6 luni, mai putin de o cafea in doi pe luna. Anul acesta vom inregistra si o crestere a veniturilor, cu siguranta acestea vor depasi 700.000 de euro”, a adaugat Flori Dragomir.

Pana la dezvoltarea acestui algoritm, pe partea de tehnologie, platforma a integrat in 2010 un sistem de blocare a utilizatorilor care incalca regulile site-ului, iar in 2014 a lansat prima versiune pentru dispozitivele mobile Android. In acest moment, 76% dintre utilizatori acceseaza site-ul prin intermediul dispozivelor mobile.

Referitor la profilul utilizatorilor, reprezentantii platformei precizeaza ca 54% dintre ei stabilesc prima intalnire la o cafea, 76% acceseaza site-ul de pe mobil, 43% spun ca nu exista o relatie perfecta, 53% au mai multe emotii decat la un interviu, iar 51% considera casatoria necesare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri