Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania, anunta ca algoritmul sau de Inteligenta Artificiala WallY a primit functii noi, inclusiv de recunoastere faciala care verifica daca persoana din fotografia de profil este aceeasi cu utilizatorul.

Procesul de validare incepe cu alegerea unei imagini de profil care este apoi analizata impreuna cu o alta fotografie de tip selfie, pe care posesorul contului o face direct in platforma, dar care nu se salveaza. Selfie-ul contine un semn distinctiv, oferit de algoritm, pe care trebuie sa-l faca utilizatorul, pentru a finaliza procesul de autentificare.

Utilizatorii pot confirma profilul ca fiind real si se vor distinge pe platforma de dating prin afisarea langa numele de utilizator a unei bife specifice. Aceasta confirma ca persoana din fotografie este o persoana reala, dar si posesorul contului. Utilizatorii vor stii astfel cu certitudine cum arata cel/cea cu care se vor intalni in offline.

"O astfel de dezvoltare, aparent simpla, a avut deja un impact considerabil asupra utilizatorilor, am inregistrat o rata de crestere a interactiunii dintre acestia de 10% in aproximativ doua luni de la implementare si estimam pana la finele anului o crestere de peste 15%. Nu am luat in calcul sa eliminam conturile false, dar nimic nu este sigur. In momentul acesta este o invatare a procesului. O astfel de facilitate nu este pe niciun site de dating din lume", a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator al Sentimente.ro.

Pentru sistemul WallY, compania a investit 200.000 euro. Platforma de dating a crescut de la 700 de utilizatori pe zi in 2001, la 500.000 de oameni lunar in prezent.

De la implementarea algoritmului WallY – care ofera fiecarui utlizator o interfata personalizata, in functie de interesele din profilul personal si de comportamentul de utilizare, numarul membrilor activi a crescut cu 10% anual. De la noile imbunatatiri aduse algoritmului, numarul de membri noi a crescut cu 8-10%/luna, iar pentru perioada urmatoare se estimeaza o crestere de 15%, dupa finalizarea dezvoltarilor tehnice care vor oferi sugestii bazate pe compatibilitatea pe termen lung dintre utilizatori.

25% din useri sunt cetateni straini

"In momentul de fata, 25% din useri sunt din afara Romaniei. Exista si sentimente.com in limba engleza cu traducere in limba germana, italiana si urmeaza si in limba spaniola. Cei mai multi utilizatori sunt din America, Anglia, Germania. Cele doua site-uri sentimente.ro si sentimente.com sunt conectate, difera limba", spune managerul.

Relatiile la birou, in scadere

"Este o panta intre relatiile care incep prin recomandarea unui prieten sau la servici. Acestea sunt in scadere. Cred ca corporatiile au adus o anumita cultura. Exista acele reguli in care nu trebuie sa ai relatii la birou. Cultura aceasta se duce mai departe si daca pleci de acolo ramai setat pe o astfel de regula", a mai adaugat managerul.

Statisticile arata ca o relatie din trei incepe acum online si, pana in 2020, peste 330 de milioane de persoane din intreaga lume isi vor crea cont pe un site de dating. Peste 1,7 milioane de persoane din Romania, dar si din strainatate, au in prezent cont pe Sentimente.ro.

Sentimente.ro in 2001 a fost primul site din Romania care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant in browser, in 2010 a dezvoltat sistemul de raportare al utilizatorilor care incalcau regulile de utilizare ale site-ului, iar in 2017 – WallY – algoritmul de inteligenta artificiala care sta azi la baza interfetei personalizate.

Potrivit unui sondaj Sentimente.ro, utilizatorii site-ului au precizat ca 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel putin o platforma de dating/matrimoniale si o considera o metoda eficienta pentru a cunoaste pe cineva. 54% dintre respondenti au precizat ca au cel putin un prieten care si-a cunoscut partenerul de viata printr-un site de dating. Unul dintre criteriile aflate la baza alegerii site-ului de dating este sentimentul de confort si siguranta pe care il ofera acesta.

In 2017, cifra de afaceri neta a Machteam Soft (compania care include si Sentimente.ro in portofoliu) a fost de 9,4 milioane lei. In 2018, cifra de afaceri a depasit 16 milioane de lei, iar anul acesta previziunile sunt o crestere de peste 30%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri