Alina Iliescu, psiholog de profesie, si Robert Iliescu, jurist de profesie, au investit 1 milion de euro in lansarea site-ului de dating, suma care provine din alte afaceri proprii detinute de Robert Iliescu.

"In Romania sunt peste 2 milioane de persoane care au cont pe site-uri de dating. Inseamna mai mult de 10% din populatia Romaniei, ceea ce reprezinta un argument pentru orice investitor care intelege potentialul acestui tip de afacere. Studiul nostru de fezabilitate a aratat ca numarul persoanelor care utilizeaza site-uri de dating pentru a-si gasi jumatatea este in crestere anuala", spune Robert Iliescu.

Cat te costa sa-ti gasesti "jumatatea"

Pana in prezent, pe site-ul de dating au cont 10.435 de utilizatori. Inscrierea este gratuita, insa pentru a comunica nelimitat cu persoanele cu care sunt compatibili trebuie sa achite un abonament lunar de 4 dolari.

ARILove.com va fi disponibil in 10 limbi. La el au lucrat 300 de specialisti, din care 60 de terapeuti, 10 de programatori, 5 web designeri, 20 traducatori si nativi americani. Restul colaboratorilor sunt jurnalisti, sociologi, medici, profesori, psihologi, designeri vestimentari, numerologi si astrologi. "Deocamdata functionam sub forma de SRL, urmeaza sa ne transformam in SA si in viitor ne gandim inclusiv sa fim prezenti pe bursa", a completat Robert Iliescu.

Site-ul de dating urmeaza sa aiba lansarea oficiala in Londra pentru piata europeana, iar din toamna site-ul de dating va functiona in SUA, Canada, Argentina, Brazilia, China, Japonia, Australia, Rusia si India. Argumentul este simplu: la nivel mondial piata are o valoare de 3 miliarde de Euro si este in crestere cu 20% in fiecare an.

Alina si Robert Iliescu spera sa obtina cel putin 2 milioane de euro in primul an de functionare, ceea ce inseamna ca recupereaza investitia initiala in doar cateva luni. Ca surse de venituri, vor fi abonamentele lunare platite de utilizatori si vanzarea de publicitate pe site. Antreprenorii vor sa investeasca pana la 10 milioane de euro pentru a fi prezenti la nivel international si si-au propus ca in 3 ani sa detina 30% din cota de piata mondiala.

La ARILove.com lucreaza in acest moment 20 de persoane. Echipa este formata din programatori, designeri, psihoterapeuti, director IT, director de marketing, PR, director de vanzari si director financiar. In urmatoarele luni compania va avea noi angajati in punct de lucru de la Londra si in acelasi timp va face noi angajari pentru dezvoltarea internationala a proiectului in Europa, SUA si Asia.

Cum este "calculata" compatibilitatea

Compatibilitatea pe ARILove este determinata cu ajutorul unei matrice cu peste 8 milioane de corelatii si un program de calcul personalizat. Astfel, sunt studiate 500 de caracteristici ale fiecarui utilizator si in functie de dorintele si nevoile lui psihice, este cautata o persoana care ii se potriveste din toate punctele de vedere.

Citeste si:

Matricea rezulta in urma unui test de personalitate de 27 de pagini, care poate fi rezolvat in 50 de minute. Testul cuprinde intrebari grila despre viata de zi cu zi, cum ar fi "Esti o persoana economa?", "Cat timp petreci la cumparaturi?". Apoi, fiecare utilizator are acces gratuit la persoanele compatibile cu el din punct de vedere psihic. In urma rezultatelor, este realizata o carte de 700 de pagini despre utilizator, pe care o poate cumpara cu 49 de dolari, dupa ce primeste gratuit un rezumat de 20 de pagini despre el.

"Ne fundamentam cercetarea pe munca colegilor nostri din domeniul psihologiei din ultimii 120 de ani. Matrice ARILove este o enciclopedie a psihicului uman. Dintre cele 500 de caracteristici psihice ale persoanei, noi analizam si facem compatibilitatea pentru 300 dintre ele si ii cautam un partener/o partenera care sa i se potriveasca din toate punctele de vedere. Conform statisticilor, din 1.000 de persoane doar doua sau trei sunt compatibile intre ele", spune Robert Iliescu.

Potrivit lui, compatibilitatea oamenilor care au relatii stabile este intre 0% si 39%, desi in mod ideal ar trebui sa fie peste 80%. "Acesta este cruntul adevar, oamenii isi aleg in general o persoana care sa li se potriveasca pentru moment, ajung sa faca un compromis si raman toata viata cu ea, mai ales, daca in aceasta ecuatie au aparut si copii", continua sa explice antreprenorul.

Matricea calculeaza si nivelul de sinceritate al celor care isi cauta jumatatea. O persoana merita abordata in cazul in care gradul de sinceritate atinge 70%, sustine Robest Iliescu. Utilizatorii isi pot alege "jumatatea" in functie de inaltime, greutate, varsta, educatie, etnie, religi, venituri si identitate sexuala, iar restul caracteristicilor sunt "potrivite" prin matrice, in functie de dorintele si nevoile psihice ale fiecaruia.

"Majoritatea prefera sa traiasca facand compromisuri decat sa schimbe ceva. Este mai confortabil sa traiesti cu persoana pe care o cunosti deja decat sa consumi energie pentru a gasi alta, chiar daca aceasta ar fi jumatatea ta. Si este numai la un click distanta", cochide antreprenorul.