Raiffeisen Bank a lansat un program de finantare pentru startup-urile fintech, numit "Elevator Lab". Programul este in cautare de startup-uri din Austria, dar si din Europa Centrala si de Est, specializate in solutii IT pentru banci. Startup-urile selectate vor primi finantari pentru a-si dezvolta produsele, avand ocazia sa lucreze impreuna cu specialistii grupului Raiffeisen Bank International, se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

Reprezentantii Raiffeisen Bank au declarat ca urmaresc o colaborare pe termen lung, prin intermediul careia startup-urile fintech sa aiba acces la know-how-ul bancii si la baza de 16,6 milioane de clienti.

"Prin intermediul acceleratorului “Elevator Lab” suntem in cautarea startup-urilor fintech din Austria dar si de pe plan international, in special din Europa de Est si Centrala, care sunt deja prezente pe piata cu produse si servicii sustinute de o finantare adecvata. Scopul nostru este sa cream o colaborare pe termen lung menita sa extinda produsele noastre proprii si serviciile din portofoliu. Prin intermediul parteneriatului si a unor proiecte-pilot oferim acces startup-urilor la Know-how si la baza de 16,6 milioane de clienti", a declarat Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International.

Startup-urile alese vor avea o perioada de 4 luni in care vor lucra cu expertii Raifeisen Bank la dezvoltarea ideilor pe care le propun.

"Ne uitam dupa startup-uri fintech care ofera solutii in zona de finantare a IMM-urilor, Big data Analytics, RegTech, plati si tranzactii, investitii si tehnologii de tranzactionare pe bursa. Startup-urile alese vor avea 4 luni pentru a dezvolta ideile si conceptele impreuna cu expertii Grupului Raiffeisen Bank. Bugetul pentru etapa de dezvoltare a conceptului poate ajunge pana la 200 de mii de euro", completeaza reprezentantii Raiffeisen.

Citeste si:
Clientii BCR isi pot inrola cardurile in Apple Pay direct din George
Clientii BCR isi pot inrola...

Aplicatiile pot fi depuse pana la 31 iulie pe site-ul oficial al aceeleratorului.

Sursa foto: By Aysezgicmeli / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce sfaturi are Revolut pentru protejarea impotriva fraudelor