Finantare pentru startup-urile fintech: Grupul Raiffeisen a lansat un accelerator care ofera pana la 200.000 euro

Raiffeisen Bank a lansat un program de finantare pentru startup-urile fintech, numit "Elevator Lab". Programul este in cautare de startup-uri din Austria, dar si din Europa Centrala si de Est, specializate in solutii IT pentru banci. Startup-urile selectate vor primi finantari pentru a-si dezvolta produsele, avand ocazia sa lucreze impreuna cu specialistii grupului Raiffeisen Bank International, se arata in comunicatul de presa emis de catre banca.

Reprezentantii Raiffeisen Bank au declarat ca urmaresc o colaborare pe termen lung, prin intermediul careia startup-urile fintech sa aiba acces la know-how-ul bancii si la baza de 16,6 milioane de clienti.

"Prin intermediul acceleratorului “Elevator Lab” suntem in cautarea startup-urilor fintech din Austria dar si de pe plan international, in special din Europa de Est si Centrala, care sunt deja prezente pe piata cu produse si servicii sustinute de o finantare adecvata. Scopul nostru este sa cream o colaborare pe termen lung menita sa extinda produsele noastre proprii si serviciile din portofoliu. Prin intermediul parteneriatului si a unor proiecte-pilot oferim acces startup-urilor la Know-how si la baza de 16,6 milioane de clienti", a declarat Johann Strobl, CEO al Raiffeisen Bank International.

Startup-urile alese vor avea o perioada de 4 luni in care vor lucra cu expertii Raifeisen Bank la dezvoltarea ideilor pe care le propun.

"Ne uitam dupa startup-uri fintech care ofera solutii in zona de finantare a IMM-urilor, Big data Analytics, RegTech, plati si tranzactii, investitii si tehnologii de tranzactionare pe bursa. Startup-urile alese vor avea 4 luni pentru a dezvolta ideile si conceptele impreuna cu expertii Grupului Raiffeisen Bank. Bugetul pentru etapa de dezvoltare a conceptului poate ajunge pana la 200 de mii de euro", completeaza reprezentantii Raiffeisen.

Citeste si:
iFactor, câștigător la Elevator Lab! Ce soluție va dezvolta pentru...
iFactor, desemnat câștigător...

Aplicatiile pot fi depuse pana la 31 iulie pe site-ul oficial al aceeleratorului.

Sursa foto: By Aysezgicmeli / Shutterstock.com
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri