Chiar daca inca nu se simte mirosul de vin fiert, cozonac si brad, marile orase din tara au inceput pregatirile pentru sarbatorile de iarna. Nu doar ca au ornat strazile cu decoratiuni si luminite, dar unele au deschis deja targurile de Craciun.

Primele targuri de Craciun au fost inaugurate inca din luna noiembrie, insa cele mai multe urmeaza sa se deschida pe 30 noiembrie, de Sfantul Andrei, sipe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Atractiile Targului de Craciun din Bucuresti

Primaria Capitalei da startul sarbatorilor de iarna vineri, cand urmeaza sa se deschida, in Piata Constitutiei, Targul de Craciun, potrivit unui comunicat de presa. La ora 19.00 se va aprinde iluminatul festiv. Targul de Craciun din Bucuresti va fi deschis pana pe 26 decembrie.

Foto: Shutterstock.com

Vizitatorii se vor putea bucura de concerte si spectacole, de un targ traditional cu decoratiuni si produse de sezon, o zona gastronomica unde pot degusta preparate romanesti autentice, precum si de un brad de Craciun inalt de 30 de metri.

"La Targul de Craciun al Capitalei, bucurestenii si turistii care se afla in cautarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse traditionale romanesti vor fi intampinati zilnic cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sarbatorilor de iarna, jucarii, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de ingrijire, pana la produse si preparate realizate dupa retete traditionale romanesti: prajituri de casa, cozonaci, dulceturi, poale-n brau, placinte, sarmale, mamaliga, carnati, muraturi, vin fiert, zacusca, branzeturi", se arata in comunicatul citat.

Scena Targului de Craciun va gazdui si in acest an nume sonore din tara, pornind de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, ansambluri de datini si obiceiuri, cantareti folk, pana la trupe rock si pop, printre acestia numarandu-se Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminita Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Banica, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Directia 5, Vita de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Draghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Lese, Gheorghe Turda.

"Un program artistic inedit are loc de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 Decembrie, incepand cu ora 18.30, cand pe scena Targului de Craciun Bucuresti vor concerta: Orchestra Nationala 'Valahia' a Primariei Capitalei, condusa de maestrul dirijor Marius Zorila si vedete de muzica populara, urmati de un spectacol special dedicat Zilei Nationale - 'Unirea, Visul unei Natiuni': Nicolae Furdui Iancu si Grupul "Crai Nou", Paula Seling, Proiect K1, Iuliana Tudor, Tuan, Daniel Lazar, Vlad Radescu, Sorin Francu, Victoria Cocias", precizeaza sursa citata.

Alte atractii la targ sunt un patinoar in aer liber, carusel pentru copii, o scena cu figurine care reda nasterea lui Isus, Casa lui Mos Craciun, ateliere creative, dar si spectacole de magie.

Mos Craciun si-a anuntat sosirea la Targul de Craciun Bucuresti pe data de 14 decembrie si ii asteapta pe copii sa il viziteze in fiecare zi, pana pe 24 decembrie, intre orele 11.00 - 13.00 si 17.00 - 22.00.

Accesul la toate activitatile din cadrul evenimentului este gratuit.

Primul maraton cu Mosi Craciun din Sibiu

Targul de Craciun din Sibiu s-a deschis pe data de 16 noiembrie, in Piata Mare din centrul istoric al municipiului. Cea de-a 12-a editie a Targului de Craciun din Sibiu se va desfasura anul acesta pana pe data de 3 ianuarie 2019.

Foto: Shutterstock.com

Peste 100 de expozanti din tara si din strainatate vor fi prezenti la Targul de Craciun din Sibiu. Si in acest an va fi amenajat Atelierul lui Mos Craciun pentru copii si un patinoar in aer liber.

"Din atractiile ce vor constitui farmecul editiei de anul acesta fac parte proiectii noi, mai spectaculoase pe cladirile din Piata Mare, un patinoar cu gheata naturala si un nou tren turistic care va pleca din gara special amenajata in cadrul Targului de Craciun, pe traseul celei mai frumoase strazi din Sibiu, Strada Cetatii, urmata de pietonala Nicolae Balcescu si intoarcerea in Piata Mare", au declarat organizatorii.

In Atelierul lui Mos Craciun, copiii vor invata sa faca lumanari, biscuiti, sa picteze turta dulce si sa creeze decoratiuni Pixel Art.

Primul maraton cu Mosi Craciun

100 de persoane s-au inscris la primul maraton cu Mosi Craciun, care va avea loc in 13 decembrie, pe strazile municipiului Sibiu, eveniment botezat "Marea MosMondeala", scrie Agerpres.

"Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, impreuna cu Asociatia Events For Tourism, organizatorul Targului de Craciun din Sibiu 2018, va prezinta Marea MosMondeala, sau fuga cu mosi - editia I. Ne-am hotarat sa umplem Sibiul si Targul de Craciun de mosi. Mai exact, ne adunam vreo 200 de persoane, ne deghizam in mosi si, pret de vreo 3 km, cu startul din Targul de Craciun, vom alerga sau ne vom mosmondi, cu zambetul la purtator, prin centrul Sibiului, intr-o cursa necronometrata, plina de lumina si de muzica, pentru a face bine. Scopul acestei curse este de a darui o sansa persoanelor cu dizabilitati pentru practicarea diferitelor ramuri sportive: atletism, baschet etc", a anuntat organizatorul, Clubul Sportiv Comunitar Sibiu.

Primii 100 de alergatori inscrisi vor primi, gratis, costumul lui Mos Craciun, din partea organizatorului. Toti participantii platesc o taxa de 60 de lei, jumatate din bani fiind donati unei asociatii care urmeaza sa cumpere scaune cu rotile speciale pentru practicarea sportului de catre persoanele cu dizabilitati. La finalul cursei, toti mosii vor primi cate o medalie haioasa.

Cei interesati se mai pot inscrie pana in 11 decembrie. Cursa va avea loc in 13 decembrie, intre orele 19.00 si 20.30, cu plecare din Targul de Craciun, amenajat in Piata Mare din centrul istoric al Sibiului.

Programul Targului de Craciun din Oradea

Targul de Craciun din Oradea va fi deschis anul acesta in perioada 6-31 decembrie, in Piata Unirii. In toata aceasta perioada, vizitatorii se vor bucura de traditii autohtone, concerte live si bunatati culinare, dar si de mii de luminite, decoratiuni si suveniruri hand-made. Editia 2018 a Targului de Craciun aduce la Oradea nu mai putin de 9 concerte live cu artisti romani si internationali, dar si numeroase momente artistice cu datini si traditii bihorene.

Foto: Shutterstock.com

Dupa aprinderea luminilor va avea loc concertul inaugural al Targului de Craciun, care in acest an va fi sustinut de Inna. Aceasta va urca pe scena din Piata Unirii in data de 6 decembrie, de la ora 19:00, scrie stiridinvest.ro.

Principalele puncte de atractie ale Targului de Craciun sunt patinoarul, care va fi amenajat in zona bradului de Craciun, si casa lui Mos Craciun, langa care va fi amenajata o mica padure cu brazi.

Programul artistic al Targului de Craciun Oradea:

  • 06 decembrie – ora 19:00 Inna
  • 07 decembrie – ora 19:00 Distinto
  • 08 decembrie – ora 19:00 Marius Mihalache & Taraf
  • 12 decembrie – ora 19:00 Ansamblul Icoane - 100 pentru Romania
  • 13 decembrie – ora 19:00 Stefan Hrusca
  • 14 decembrie – ora 19:00 Celelalte Cuvinte
  • 15 decembrie – ora 19:00 Gospel Touch Choir
  • 16 decembrie – ora 19:00 Blue Noise
  • 20 decembrie – ora 19:00 Ansamblul artistic Crisana - Concert de colinde
  • 22 decembrie – ora 19:00 Florin Stefan
  • 31 decembrie – ora 23:00 Alessia Gerardi & Fracassoni
  • 31 decembrie – ora 00:00 Spectacol de artificii
  • 9-12, 17-21, 23 decembrie – ora 17:00 – 20:00 Colindatori oradeni

Targul de Craciun din Cluj-Napoca. Ce surprize au pregatit organizatorii

Foto: Shutterstock.com

Anul acesta, Targul de Craciun din Cluj-Napoca s-a deschis pe data de 23 noiembrie. Pentru fiecare saptamana din cele cinci in care Targul de Craciun va fi deschis, organizatorii au stabilit cate o tematica dedicata, scrie radiocluj.ro. Prima saptamana este plina de concerte, in ce-a de-a doua vine Mos Craciun, cea de-a treia va fi dedicata gastronomiei, in a patra saptamana vor fi pregatite cadourile de sarbatoare, iar ultima saptamana va fi despre jocuri si filme.

Printre noutatile targului de anul acesta se numara: casute noi cu cadouri si bunatati, un program antrenant presarat cu activitati multiculturale si un radio al Targului de Craciun, am aflat de la Alexandra Craciun: Una dintre surprizele de anul acesta de la targ este ca organizatorii vor proiecta filme de Craciun in piata.

Mos Craciun vine la Targul de Craciun din Timisoara

Targul de Craciun din Timisoara se va derula in perioada 1 decembrie 2018 - 10 ianuarie 2019, in Piata Victoriei, aducand la start 92 de comercianti, dar si artisti si mestesugari locali, se arata intr-un comunicat de presa. Targul va fi deschis zilnic, intre orele 10- 22.30.

Foto: Shutterstock.com

Din programul artistic al targului vor face parte: ansamblurile Timisul, Doina Timisului, Ghiocelul, Semenicul, Mariana Deac, Ilie Medrea (Ardeal),Silvana Raciu(Oltenia),Petrica Miulescu Irimica, Mihaela Petrovici, Ramona Vita, Dumitru Stoicanescu(1 decembrie), Aurel Tamas( 2 decembrie), prelucrari folclorice in varianta rock cu Phoenix (8 decembrie) si trecem in noul an cu o muzica de inspiratie folclorica, cu mare priza la tineri - Subcarpati, alaturi de artisti ai Timisoarei:Kamelia, Sean Norvis, Box Office.

In oraselul copiilor este amenajat atelierul lui Mos Craciun, un brad luminos personalizat, un carusel, masinute, un trenulet. Noutatea de anul acesta este patinoarul care are o suprafata de 600 metri patrati.

Si in acest an Mos Craciun va veni in Piata Victoriei in 19 decembrie.

Cand se deschide Targul de Craciun din Brasov

Targul de Craciun din acest an va fi deschis in Piata Sfatului, in perioada 1 decembrie - 13 ianuarie 2019. Antonia si Directia 5 vor concerta sambata seara, pe 1 decembrie, in Piata Sfatului, dupa aprinderea luminilor in Bradul de Craciun si a iluminatului public si dupa deschiderea Targului de Craciun.

Foto: Shutterstock.com

''Festivitatea aprinderii luminitelor de Craciun va incepe la ora 17.30, in Piata Sfatului, de Ziua Nationala, urmata de doua proiectii video mapping pe Casa Sfatului, una despre Centenarul Marii Uniri si una despre istoria Brasovului, dupa care va incepe concertul sustinut de Antonia si Directia 5, care va dura doua ore. In luna decembrie, pe scena din Piata Sfatului, in cadrul proiectului "Brasov, oras din poveste" vor avea loc un spectacol de colinde, pe 6 decembrie, de Sf. Nicolae, apoi pe 15 decembrie vor avea loc mai multe evenimente dedicate copiiilor si va veni Mos Craciun, iar la trecerea dintre ani, pe 31 decembrie, va concerta trupa Phoenix'', a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, potrivit Agerpres.

Este primul an cand Targul de Craciun se deschide pe 1 decembrie - fata de anii trecuti, cand era inaugurat odata cu aprinderea luminilor in Bradul de Craciun, pe 6 decembrie - si va ramane deschis pana in 13 ianuarie 2019. Un numar de 40 de casute din lemn tip Kronstadt - din care 16 pentru comercializarea produselor de artizanat, decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna, produse hand made, 20 de casute pentru comercializarea produselor alimentare si 4 pentru bauturi calde (ceai, cafea, vin/tuica) - sunt la dispozitia brasovenilor si a turistilor care vor ajunge in Piata Sfatului.

Reprezentantii Primariei Brasov se asteapta ca mii de persoane sa vina sambata seara, in Piata Sfatului, la aprinderea luminilor de sarbatoare, dar si la concertele sustinute de Antonia si Directia 5.

Citeste si: 5 targuri de Craciun care transforma basmele in realitate

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri