Mai este o luna pana la Craciun, iar marile orase europene incep sa se pregateasca de sarbatoare. Asta inseamna montarea decorurilor si instalatiilor de iarna pe strazile din orase, dar si amenajarea targurilor de Craciun. De cativa ani deja, pentru multi romani a devenit un obicei sa viziteze cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa.

Daca inca nu ti-ai facut inca planuri pentru vacanta de Craciun, dar vrei sa calatoresti in afara tarii, targurile de Craciun din Europa pot fi o alegere buna. Unde in alta parte mai poti simti mirosul brazilor, al placintelor coapte, al vinului fiert, in timp ce asculti cele mai frumoase colinde?

Zagreb, Croatia

Foto: Shutterstock.com

Sunetul clopoteilor, mirosul de turta dulce, aroma vinului fiert. Incearca sa uiti de orice altceva si imagineaza-ti cum ar fi sa fii inconjurat de toate aceste sunete si mirosuri. In Zagreb, an de an, autoritatile organizeaza o multime de evenimente cu ocazia sarbatorilor de iarna, care satisfac toate dorintele vizitatorilor. Distractie, mancare excelenta, evenimente unice, surprize, o atmosfera de Craciun autentica, toate te asteapta pe strazile din capitala Croatiei.

Colmar, Franta

Foto: Shutterstock.com

Colmar are al doilea cel mai frumos targ de Craciun din Europa, potrivit europeanbestdestinations.com. Colmar combina toate ingredientele unei vacante de vis: cultura, relaxare, well-being, gastronomie, vin, traditie, arhitectura.

In Colmar, petrecerea de Craciun tine sase saptamani. In total, in oras se organizeaza cinci targuri de Craciun, distribuite pe stradutele labirintice din oras.

Colmar este destinatie ideala de Craciun pentru familii sau indragostiti.

Citeste si: 7 destinatii pentru un Revelion pe plaja

Viena, Austria

Foto: Shutterstock.com

Targurile de Craciun din Viena sunt cele mai cunoscute din lume, dar si cele mai vechi. Primele evenimente de acest fel dateaza inca din Evul Mediu. A devenit deja o traditie pentru multi turisti sa isi petreaca sarbatorile de iarna in capitala Austriei. De Craciun, intregul oras se transforma intr-un loc plin de magie, unic in lume.

Peste 20 de targuri de Craciun se organizeaza in capitala Austriei. Targul din fata primariei, targul de la Palatul Belvedere, targul de la Maria-Theresien Platz, targul de la Palatul Schonbrunn sunt doar cateva dintre ele.

Viena este cel mai sigur oras din lume (are cea mai mica rata a criminalitatii), fiind o destinatie perfecta in care sa petreci timp de calitate alaturi de familie si prieteni.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Foto: Shutterstock.com

Poate mai putin cunoscut de catre turistii romani, targul de Craciun din Rothenburg ob der Tauber, Germania, este un loc inedit in care sa-l astepti pe Mos Craciun. Lasa-te ademenit de mirosul de vin fiert de pe stradute, de aroma migdalelor coapte si bucura-te de atmosfera de Craciun creata de decoratiunile din oras.

De Craciun, orasul medieval Rothenburg ob der Tauber se transforma intr-un decor de poveste. In Rothenburg ob der Tauber, primul targ de Craciun a fost amenajat in urma cu 500 de ani, iar de atunci putine lucruri care tin de organizarea evenimentului s-au schimbat.

Berna, Elvetia

Foto: Shutterstock.com

Berna este cel mai frumos oras medieval din Elvetia. Linistit, cu stradute pietruite, cladiri care nu par sa-si fi schimbat infatisarea prea mult in ultimele secole (centrul vechi a intrat in Patrimoniul UNESCO, ), dar si modern, Berna este o destinatie unica pentru vacanta de Craciun.

Intr-o atmosfera relaxata, cu colinde pe fundal si aroma de placinte, turistii pot face cumparaturi, se pot plimba pe stradutele seculare si pot gusta din preparatele locale, facute special pentru Craciun.

Citeste si: 5 idei pentru mini-vacanta de 1 Decembrie

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri