Luna decembrie este despre familie, petreceri cu prietenii, relaxare, mese imbelsugate, targuri de Craciun, dar este si despre vacante in locuri mai mult sau mai putin stiute. Daca vrei sa ai parte de un altfel de Craciun, lunile de iarna sunt un prilej numai bun pentru noi aventuri.

Frumusetea sezonului rece este ca arata diferit de la o tara la alta. In tarile din nordul Europei, iernile sunt mai lungi si geroase, totul este acoperit de un strat gros de zapada, razele soarelui abia reusesc sa strabata norii pufosi. In tot acest timp, locuitorii din tarile din centrul continentului sau din cele de pe coasta Mediteranei au parte de temperaturi mai ridicate si celebreaza sarbatorile de iarna la targurile organizate in aer liber. Indiferent unde alegi sa petreceri vacanta de iarna, vei avea parte de experiente placute si unice. Am selectat cateva destinatii mai putin cunoscute in care sa mergi la final de an.

Rovaniemi, Finlanda

Foto: Shutterstock.com

Rovaniemi este capitala provinciala a Laponiei, fiind situat foarte aproape de Cercul arctic. Insa Rovaniemi este recunoscut oficial ca fiind casa lui Mos Craciun. Sute de mii de turisti ii trec pragul in fiecare an, asa ca pare sa fie cel mai potrivit loc in care sa va petreceti Craciunul. Nu ratati plimbarile cu sania trasa de reni prin tinuturile inzapezite. In Rovaniemi, in luna decembrie, temperatura medie este de -11 grade Celsius, asa ca puneti-va in bagaj multe haine groase.

Rovaniemi are propriul aeroport, care este situat la circa 10 kilometri de centrul orasului.

Citeste si: Care este, de fapt, cel mai vechi targ de Craciun din Europa? Multi ar raspunde Viena, insa nu e asa!

Abisko, Suedia

Foto: unsplash.com

Abisko este un mic oras din nordul Suediei. Vestea buna este ca in Abisko se poate ajunge cu trenul, vestea mai putin buna este ca destinatia nu este pentru oricine. Trebuie sa iti placa cu adevarat iarna si sa fii rezistent la temperaturi scazute. In plus, in lunile decembrie si ianuarie, in Abisko soarele nu se arata aproape deloc. Locuitorii sunt obisnuiti sa nu vada nicio raza de soare saptamani la rand. Insa asta face ca destinatia sa fie una cu totul speciala, pentru ca turistii pot admira aurora boreala.

Foarte aproape de Abisko se afla Parcul National Abisko, unde turistii pot practica sporturi de iarna, pot face drumerii intr-un decor de basm sau se pot plimba cu sanii trase de husky.

Jasna, Slovacia

Foto: unsplash.com

Jasna este cea mai mare regiune de schi din Slovacia, care ofera servicii de calitate pasionatilor de sporturi de iarna, la preturi accesibile. Statiunea Jasna este situata in regiunea centrala din Tatra Joasa, la 15 kilometri spre sud de orasul Liptovsky Mikulas. Statiunea are peste 10 kilometri de partii de schi, telescaune, telecabine si teleschiuri.

Dubrovnik, Croatia

Foto: unspash.com

Dubrovnik nu se afla, din pacate, pe lista destinatiilor de vizitat in perioada sarbatorilor de iarna. Insa este unul dintre locurile din Europa care nu trebuie ratate. De Craciun, orasul se transforma intr-un decor de poveste. Odata ajuns in Dubrovnik, nu trebuie sa ratati centrul vechi al orasului, unde puteti sa stai de vorba cu localnicii si sa le ascultati povestile. La Targul de Craciun veti putea intra in atmosfera locala a sarbatorilor de iarna. Organizatorii pregatesc pentru turisti carnati cu bere, mancaruri facute dupa retete traditionale, prajituri delicioase.

Aeroportul din Dubrovnik se afla la o distanta de 15 kilometri de centrul orasului.

Copenhaga, Danemarca

Foto: unspash.com

Daca vreti sa evitati aglomeratia targurilor de Craciun organizate in marile orase europene, Copenhaga poate fi o varianta de luat in calcul. Unele dintre cele mai frumoase povesti de Craciun au fost create in Danemarca, asa ca trebuie sa vedeti locurile care l-au inspirat pe Hans Christian Andersen.

Citeste si: 5 targuri de Craciun care transforma basmele in realitate. Unele sunt la o aruncatura de bat de Romania

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri