Dupa un an agitat, multi dintre noi visam la o vacanta in care sa ne relaxam, sa ne facem ordine in ganduri si sa ne punem pe hartie planurile pentru noul an. Luna ianuarie este excelenta pentru calatorii, intr-un decor cu totul nou (plaje exotice sau statiuni de munte izolate).

Pentru cei care planuiesc sa inceapa noul an cu o vacanta, am realizat o lista cu locuri in care sa calatoriti in luna ianuarie 2019.

Insulele Canare

Foto: Shutterstock.com

Insulele Canare sunt un arhipelag format din sapte insule de origine vulcanica din Oceanul Atlantic, situate in apropierea coastei de nord-vest a Africii: Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura.

Insulele Canare au de toate: plaje cu dune de nisip, peisaje care te lasa cu gura cascata, asezari incarcate de istorie, experiente gastronomice unice. In Tenerife, de exemplu, exista cel mai inalt con vulcani din Spania (3.718 m), care impresioneaza prin peisajele sale cu aspect lunar, potrivit wikipedia.org. Acesta se poate observa usor si de la 30–40 de kilometri departar. Tot aici se afla si Masca, cea mai veche asezare spaniola, Loro Parque, cel mai mare parc din Europa, iar in orasul Santiago del Teide se afla cea mai mare expozitie europeana de perle. Pe insula La Gomera, turistii pot vizita Parcul National Garajonay, considerat de catre UNESCO Patrimoniu National.

Maldive

Foto: Shutterstock.com

Maldive este o destinatie populara in luna ianuarie. Maldive este cel mai mic stat asiatic, situat la sud-vest de India. Pentru cei care vor sa fuga de frigul si zapada din Europa, Maldive este locul perfect in care isi pot petrece inceputul de an: insule fermecatoare, apa oceanului de un albastru impresionant, plaje cu nisip fin.

Temperaturile medii din timpul zilei sunt in jurul valorii de 30 grade Celsius, iar noaptea coboara pana la 26 grade Celsius. Iar apa Oceanului este calda tot timpul anului, fiind ideala pentru practicarea sporturilor de iarna.

Goa, India

Foto: Shutterstock.com

Micul stat indian Goa pare o bucata rupta din rai: plaje salbatice, paduri seculare, experiente gastronomice unice, infuzie de cultura, viata de noapte, localnici prietenosi. Nimic nu se compara cu ceea ce Goa are de oferit, tine de fiecare turist in parte sa descopere frumusetile naturale si cultura acestui mic stat.

Florenta, Italia

Foto: Shutterstock.com

Florenta este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Italia. Insa daca vreti sa vizitati orasul intr-o perioada mai putin aglomerata, luna ianuarie poate fi o alegere buna. Chiar daca temperatura nu este cea mai prietenoasa (temperatura medie in luna ianuarie, in Florenta, este de 7 grade Celsius), avantajul este puteti sa vizitati obiectivele turistice fara sa mai stati cu orele la cozile care se formeaza la intrare.

Centrul istoric al Florentei atrage anual milioane de turisti si a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial in 1982, scrie wikipedia.org. Orasul are in Europa un impact major in muzica, arhitectura, educatie, gastronomie, moda, filozofie, stiinta si religie. Centrul istoric din Florenta contine numeroase piete elegante, palate renascentiste, biserici, muzee, galerii de arta si ateliere. In fiecare an, sute de mii de turisti vin sa viziteze colectiile de arta gazduite de Palazzo Pitti si de la Galeria Uffizi.

Elvetia

Foto: Shutterstock.com

Elvetia este o destinatie de vis, mai ales pentru cei care iubesc iarna si, in mod deosebit, sporturile de iarna. In statiunile montane din Elvetia isi pot gasi locul atat turistii care vor sa se relaxeze cateva zile intr-un peisaj de vis, la gura sobei, alaturi de familie si priteni, cat si pentru cei aventurosi, care vor sa iasa in natura si sa respire aerul tare de munte.

Citeste si: Top 20 cele mai vizitate orase din lume in 2018. Asia, un magnet pentru turisti

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri