Cu gandul la vacanta, multi romani isi fac deja planuri pentru urmatorul concediu. Si pentru ca nu trebuie sa astepti vacanta de vara ca sa profiti de cateva zile libere, iata cateva destinatii ieftine in care sa pleci in urmatoarea aventura.

Croatia este una dintre cele mai vizitate 20 de destinatii turistice din lume, astfel ca satisface curiozitatile si dorintele de petrecere a timpului liber ale oricarui turist. Croatia este campioana la diversitate naturala. Are unele dintre cele mai salbatice piesaje din zona Marii Mediterane, plaje exotice, mari de un albastru turcoaz, care spala stancile abrupte, munti inzapeziti, centre urbane aglomerate, dar si orase-cetati medievale.

Romanii nu au nevoie de viza de intrare in Croatia, intrarea in tara se face in baza pasaportului sau a cartii de identitate valabile.

Croatia are peste 1.100 de insule, astfel ca ofertele de vacanta ale agentiilor sunt numeroase, insa cele mai populare destinatii sunt Dubrovnik, Plitvice, Split, Zagreb, Zadar, Trogir, Hvar, Parcul National Krka, Korcula, Sibenik, Peninsula Istria.

Foto: Shutterstock.com / Plitvice

Citeste si: Top 10 orase pe care sa le vizitezi in 2019, potrivit Lonely Planet

Turcia este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta. Potrivit ultimele date furnizate de Ministerul Culturii si Turismului, numarul turistilor care au vizitat Turcia a crescut in 2018 cu peste 20%, la aproape 40 de milioane, potrivit Agerpres.

Veniturile din turism au urcat cu 12,3% anul trecut, la 29,5 miliarde de dolari, iar 81,8% din venituri au provenit de la vizitatorii straini si 18,2% de la cetateni turci care traiesc in strainatate.

Principala destinatie a fost orasul Istanbul, cu 13,4 milioane de turisti, reprezentand 34% din numarul total al vizitatorilor straini, si statiunea Antalya de la marea Mediterana, cu 12,4 milioane.

Foto: Shutterstock.com / Antalya

In Turcia, sectorul turistic asigura peste un milion de locuri de munca si este responsabil pentru 4,5% din PIB-ul Turciei, evaluat la 800 miliarde de dolari.

Agentiile de turism din Romania ofera sute de pachete de vacanta pentru Turcia, cu tarife pentru toate buzunarele. In afara de Istanbul si Antalya, cele mai cautate destinatii de vacanta sunt: Marmaris, Bodrum, Kusadasi, Canakkale, Ankara, Izmir, Side, Efes, Erzurum.

Citeste si: Cele mai frumoase locuri abandonate pe care le poti vizita in 2019

Spania este una dintre destinatiile de vacanta preferate ale romanilor. Pentru turistii care iubesc soarele si plajele cu apa cristalina, Spania este destinatia perfecta. Cele mai cautate destinatii spaniole de catre turistii straini au fost Insulele Canare si Catalunia.

Foto: Shutterstock.com / Insulele Canare

Strategia autoritatilor de la Madrid este de a incuraja majorarea cheltuielilor vizitatorilor straini, a declarat recent secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra. "Spania este decisa sa-si transforme modelul sau turistic trecand de la un numar imens de vizitatori la majorarea cheltuielilor", a explicat secretarul general al Consiliului de Turism al Guvernului, German Porra.

Turismul a avut, in 2018, un aport de 14,9% la Produsul Intern Brut al Spaniei, conform datelor Consiliului Mondial al Turismului si Calatoriilor.

Citeste si: Calatoreste cu bani putini: Destinatii in care ar trebui sa mergi inainte sa devina prea scumpe

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri