Exista o multime de factori care fac diferenta intre o vacanta ieftina si una extrem de scumpa. Companii aeriene low cost versus companii de linie. Concedii in plin sezon turistic versus concedii in afara sezonului turistic. Uneori, insa, diferenta dintre o vacanta ieftina si una scumpa poate fi data chiar de ziua din saptamana in care alegem sa calatorim.

Potrivit datelor furnizate de Expedia Group, turistii pot economisi pana la 45% din cheltuieli daca fac o simpla alegere: sa schimbe ziua in care fac rezervarile si ziua de plecare, scrie nzherald.co.nz. Atunci cand au facut calculele, specialistii Expedia Group au analizat atat zborurile operatorilor aerienei, cat si preturile biletelor.

Ziua din saptamana conteaza

Cea mai buna zi in care sa-ti cumperi biletul de avion este duminica, potrivit Expedia Group. Conform calculelor, aceasta este singura zi din saptamana cand biletele de avion au cele mai mici preturi.

Specialistii in turism spun ca cea mai neinspirata zi in care sa iti cumperi biletul de avion este vineri. Atunci, companiile aeriene au cele mai ridicate preturi la biletele de avion.

Citeste si: 10 destinatii de calatorie perfecte pentru luna aprilie 2019

Sfaturi despre cum sa economisesti bani in vacanta

Atunci cand pleci in vacanta nu trebuie sa spargi pusculita si sa-ti cheltuiesti toate economiile. Exista cateva strategii care te pot ajuta sa platesti cele mai mici tarife, sa profiti de reduceri si sa economisesti banii pentru urmatorul concediu.

Analizele facute de Expedia Group arata ca cea mai buna perioada in care sa iti rezervi biletele de avion este cu trei saptamani inainte de data plecarii. De asemenea, pentru a profita de cele mai bune tarife, cazarea la hoteluri ar trebui facuta vineri noapte.

"Studiul nostru arata ca daca suntem flexibili si atenti la detalii, putem sa economisim sume consistente de bani in vacanta", a declarat Demi Kavaratzis, director Expedia Australia.

Acesta a precizat ca, la nivel global, in 2018 companiile aeriene au crescut tarifele, in medie, cu 5% fata de anul precedent. "Daca acest trend va continua, atunci e momentul sa ne planificam urmatorul concediu", a mai spus Demi Kavaratzis.

Un alt truc care te ajuta sa economisesti bani este sa iti alegi cu grija ziua in care pleci in calatori. Cercetarea Expedia arata ca cea mai buna zi in care sa iti incepi concediu (adica, efectiv, ziua in care sa pleci cu avionul spre destinatia de vacanta) este vineri.

Duminica, arata Expeda, este cea mai neinsipirata zi in care sa pleci in vacanta, deoarece atunci veti plati cele mai mari tarife.

Ce servicii gratuite sau reduse ascund biletele de avion

Stiai ca biletul de avion iti poate oferi o multime de reduceri la servicii si produse, odata ce ai ajuns la destinatie? Companiile aeriene din intreaga lume au incheiat parteneriate cu restaurante, hoteluri, crame, magazine, muzee, galerii, companii de transport, statiuni de ski, agentii de turism pentru a le oferi clientilor reduceri sau bonusuri la o multime de servicii. Asadar, mai nou, biletele de avion pot ajuta turistii sa economiseasca bani in vacanta.

Cele mai multe companii aeriene includ in pretul biletului de avion servicii (catering, check-in gratuit, dusuri, paturi, acces la internet, sistem video si iPod-uri). Toate serviciile sunt oferite cu singurul scop de a face zborurile mai placute. Mai nou, biletul de avion ascunde oferte greu de refuzat de catre turisti.

Citeste si: Ianuarie, luna in care calatoresti cel mai ieftin

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri