"«Social democratul» Ponta tine din nou lectii de morala despre asa-zisa «lege a junglei» pe care o vede in programul PNL. Asa numeste dansul legea competitiei oneste.", a spus Predoiu, referindu-se la criticile sefului Executivului, conform carora opozitia va guverna dupa "legea junglei", scrie Mediafax.

Ponta declarase, la lansarea Fundatiei Stangii Democratice, ca, "la un moment dat, va fi la guvernare aceasta simpla optiune: legea junglei, fiecare se descurca, cel care nu se descurca, sa moara, cel care nu are bani, inseamna ca e lenes, cel care vrea sa fie sprijint de stat, sa nu fie sprijinit niciodata", sustinand ca in programul alternativa de guvernare nu exista "nici macar o masura sociala".

"Pentru domnul Ponta masura sociala inseamna numai cadouri, cum ar fi cadoul unei semnaturi pe hartiile cu antet «Forza Rossa». Pentru noi, masura sociala inseamna accesul la educatie in zonele defavorizate, de exemplu, care sa le dea viitorilor adulti sansa unui loc de munca", a comentat Predoiu, care este si premier al guvernului alternativ al opozitiei. "Decat sa caute virgule in programele altora, mai bine s-ar ocupa de cei peste o suta de mii de copii fara asistenta sociala, ai caror parinti sunt plecati la munca in Europa, pentru ca Romania nu poate atrage investitii din cauza unui guvern complet decredibilizat", a mai spus prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.