Blaga: Vom sustine un guvern condus de Catalin Predoiu

Vasile Blaga a declarat intrebat daca ar sustine un guvern condus de Gabriel Oprea din care sa faca parte si PNL, ca partidul va sprijini un guvern condus de Catalin Predoiu, prima optiune a liberalilor fiind un guvern minoritar PNL,care sa puna in practica programul formatiunii liberale.

"Vom sustine un guvern condus de Catalin Predoiu. Candidatul nostru pentru functia de premier este Catalin Predoiu. (...) Prima noastra optiune ar fi un guvern minoritar PNL, ca sa ne putem aplica in integralitate programul de guvernare si politicile publice prezentate la Gura Humorului, care nu sunt altceva decat punerea in practica, in proiecte de lege, a programului de guvernare PNL", le-a raspuns jurnalistilor copresedintele PNL Vasile Blaga, la finalul intrunirii Colegiului Director al PNL, potrivit Mediafax.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a refuzat sa vorbeasca despre posibile formule de guvernare, in eventualitatea in care motiunea de cenzura pe care liberalii o vor depune luni va intruni sprijinul parlamentarilor. "Nu vom vorbi despre functii si formule guvernamentale pana cand nu vom avea certitudinea ca motiunea de cenzura a fost votata si ca pe cale de consecinta Guvernul Ponta a picat", a spus Alina Gorghiu.

Intrebati de ce nu demareaza procesul pentru organizarea alegerilor aniticipate, Vasile Blaga a afirmat ca procedurile impuse de Constitutie pentru acest demers sunt dificile, iar PNL nu detine majoritatea in Parlament. "Procesul, suntem un stat democratic, cu o Constitutie care arata conditiile in care pot avea loc alegeri anticipate. Stiti foarte bine ca nu noi avem majoritatea in Parlament, iar daca am avea-o acele proceduri tot ar trebui respectate", a declarat Vasile Blaga.

Citeste si:
Sociolog: Avem un embrion de schimbare, însă nu trebuie să ne...
Sociolog: Avem un embrion de...
Citeste si:
Primele semne de sarcina
Primele semne de sarcina

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri