Medicul Bogdan Gheorghe de la Agentia Nationala Antidrog avertizeaza ca o persoana care nu a consumat deloc droguri dar incearca stupefiante dintre cele cautate pe litoral, de puritate mare, ar putea muri subit in urma socului.

Agentia Nationala Antidrog a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in perioada urmatoare cei cinci experti ai filialei de la Constanta vor incepe o campanie de informare a turistilor de pe litoral. Campania va consta in impartirea de pliante si in instruirea detinatorilor de cluburi, a barmanilor si a politistilor locali de pe litoral. Instruirea se face in legatura cu modalitatea de identificare a unei persoane aflate in pragul supradozei sau intoxicatiei si cu modalitatile de actiune ulterioara, scrie Agerpres.

Dupa constatarea unei supradoze in cazul unui consumator, persoana trebuie sa fie asezata intr-o pozitie de siguranta, dupa care trebuie sunat de urgenta la 112.

Actiunea, dupa cum a precizat medicul Bogdan Gheorghe, are loc in contextul apropiatelor sarbatori de Paste si 1 Mai cand pe litoral sunt asteptati multi turisti si se desfasoara avand in vedere situatia din ultimele saptamani cu drogurile aduse de valuri la mal.

Astfel, explica medicul, drogurile precum heroina sau cocaina pot activa o serie complexa de afectiuni ce pot pune subit viata in pericol consumatorilor moderati sau a incepatorilor.

IGPR: 131 de kilograme de...
Citeste si: IGPR: 131 de kilograme de droguri ridicate in weekend de pe litoral

In acest context, medicul avertizeaza ca o persoana care ar consuma droguri de puritate de peste 90 la suta, cum sunt cele aduse de valurile marii in aceasta perioada, ar putea muri subit, organismul sau nefiind apt de a face fata unui asemenea soc.

Sursa foto: Lipik Stock Media / shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Droguri la Constanta: Ce se intampla daca nu declari un pachet gasit