Medicul Bogdan Gheorghe de la Agentia Nationala Antidrog avertizeaza ca o persoana care nu a consumat deloc droguri dar incearca stupefiante dintre cele cautate pe litoral, de puritate mare, ar putea muri subit in urma socului.

Agentia Nationala Antidrog a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in perioada urmatoare cei cinci experti ai filialei de la Constanta vor incepe o campanie de informare a turistilor de pe litoral. Campania va consta in impartirea de pliante si in instruirea detinatorilor de cluburi, a barmanilor si a politistilor locali de pe litoral. Instruirea se face in legatura cu modalitatea de identificare a unei persoane aflate in pragul supradozei sau intoxicatiei si cu modalitatile de actiune ulterioara, scrie Agerpres.

Dupa constatarea unei supradoze in cazul unui consumator, persoana trebuie sa fie asezata intr-o pozitie de siguranta, dupa care trebuie sunat de urgenta la 112.

Actiunea, dupa cum a precizat medicul Bogdan Gheorghe, are loc in contextul apropiatelor sarbatori de Paste si 1 Mai cand pe litoral sunt asteptati multi turisti si se desfasoara avand in vedere situatia din ultimele saptamani cu drogurile aduse de valuri la mal.

Astfel, explica medicul, drogurile precum heroina sau cocaina pot activa o serie complexa de afectiuni ce pot pune subit viata in pericol consumatorilor moderati sau a incepatorilor.

In acest context, medicul avertizeaza ca o persoana care ar consuma droguri de puritate de peste 90 la suta, cum sunt cele aduse de valurile marii in aceasta perioada, ar putea muri subit, organismul sau nefiind apt de a face fata unui asemenea soc.

Sursa foto: Lipik Stock Media / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri