ANAT vrea sa trimita seniorii pe litoral: In Romania, mentalitatea este ca, daca ai iesit la pensie, stai acasa si astepti sa mori

ANAT vrea sa trimita pe litoralul romanesc seniorii de peste 52 de ani prin programul "Seniori pe litoral", o initiativa propusa de asociatie. Astfel, romanii vor putea cumpara pachete care vor contine cazare cu trei mese pe zi, transport gratuit din Constanta catre hotel si o excursie gratuita in zona litoralului.

Programul pentru seniori presupune vacante pe litoral cu costuri reduse in afara sezonului estival, in perioadele 5-31 mai si 10-30 septembrie. "Nu o sa fie icre negre, dar o sa fie trei mese pe zi, cazare si o excursie gratuita. Discutam cu SNCFR (n.r. Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane) pentru introducerea unui tarif de pensionari pentru seniori, cu reducere de 50% pentru calatoria cu trenul. Dorim ca tot mai multi seniori sa calatoreasca. Astazi nu se poate din cauze financiare. In Romania, mentalitatea este ca, daca ai iesit la pensie, stai acasa si astepti sa mori", a declarat Alin Burcea (foto), prim-vicepresedintele ANAT.

Pentru a convinge seniorii sa mearga in vacante pe litoral, Alin Burcea propune transportarea lor gratuita din gara Constanta la hotel. Pentru a putea cumpara pachete prin acest program, unul dintre cei doi participanti trebuie sa aiba varsta minima de 52 de ani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri