Agentiile de turism membre ANAT nu sunt raspunzatoare pentru overbooking-urile inregistrate la hotelurile din sudul litoralului romanesc si si-au respectat obligatiile fata de turisti si unitatile de cazare, sustine asociatia.

"Rezervarile efectuate de catre agentiile ANAT pentru clientii lor au fost si sunt confirmate de catre unitatile de cazare, in baza contractelor bilaterale. Agentiile de turism membre ANAT si-au respectat obligatiile fata de turistii care au cumparat pachete la hotelurile respective, la fel si fata de partenerii hotelieri", arata Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), intr-un comunicat citat de Mediafax.

Asociatia afirma ca agentiile ANAT isi achita obligatiile de plata catre hotelieri, conform contractelor incheiate, si ca situatia de pe litoral nu este generata de eventuale plati neefectuate ale agentiilor catre unitatile de cazare.

"Agentiile membre ANAT au aflat de aceasta situatie odata cu sosirea turistilor la unitatile hoteliere, nefiind anuntate din timp de catre hotelieri. Chiar si asa, agentiile s-au implicat pentru a gasi solutii alternative, intrucat turistii nu aveau nicio vina. Pentru a compensa neplacerea creata, au fost acordate de catre unitatile hoteliere in cauza alternative la cazare sau compensatii suplimentare, precum upgrade la regimul de masa, la clasificarea hotelului, zile suplimentare de cazare, toate acestea fara alte costuri", a declarat presedintele ANAT, Aurelian Marin.

Verificari pe litoral dupa ce mai multi turisti nu au fost cazati

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, face verificari pe litoral, marti, in cazul mai multor turisti care dar nu au putut fi cazati in hoteluri din Eforie Nord si Jupiter, desi au platit cazarea cu cateva luni inainte.

Citeste si:
Cazul retrocedarilor de pe litoral. O organizatie de tip mafiot
Cazul retrocedarilor de pe...

Marius Dunca a declarat ca va merge pe litoral pentru a verifica mai multi operatori economici, dar si agentii de turism, dupa ce a fost informat ca zeci de familii stau cu bagajele pe plaja, din cauza ca hotelurile unde aveau rezervare le-au comunicat ca nu mai exista camere libere, iar o situatie similara a fost sesizata oficial la ANPC de catre un turist ajuns in Jupiter.

Presedintele ANPC a precizat ca, desi abia a plecat de pe litoral, se va intoarce pentru noi verificari, intrucat, daca informatiile primite se confirma, este vorba de "o bataie de joc a operatorului economic sau a agentiei".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Numarul la care suni cand intr-un magazin se vand tigari minorilor