Cum arata prima pictura murala din Europa care purifica aerul

O pictura care se intinde pe 1.000 de metri patrati ai unei cladiri din Roma curata la fel de mult aer cat poate filtra o padure de 30 de copaci. Artistul a desenat un starc, o specie pe cale de disparitie, pentru a atrage atentia asupra problemelor de mediu.

Federico Massa, cunoscut si sub numele de Iena Cruz, isi gaseste inspiratia pentru lucrarile sale in natura, mai exact in problemele cu care se confrunta mediul inconjurator. Una dintre cele mai noi lucrari ale sale se numeste „Hunting pollution” si ocupa 1.000 de metri patrati ai unei cladiri de sapte etaje.

Artistul a folosit pentru aceasta lucrare o vopsea speciala, Airlite, care transforma gazele periculoase, precum oxizii de azot si oxizii de sulf, in nitrati si nitriti inofensivi care sunt depozitati pe suprafata vopsita, pana cand sunt eliminate fie de apa de ploaie, fie de umiditatea din aer.

Astfel, pictura realizata de Iena neutralizeaza poluantii si smogul si le transforma in aer curat. Potrivit Lonely Planet, Hunting Pollution are efectul unei paduri de 30 de copaci.

Artistului i-au luat 21 de zile sa termine lucrarea. In mod normal, ar fi durat mai mult, dar pentru ca vopseaua se usca complet in patru ore, a trebuit sa lucreze contra-timp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Cum se pregătesc miliardarii planetei pentru o nouă pandemie
Setari Cookie-uri