La Bacau a fost inaugurata prima pictura murala din Romania care purifica aerul, realizata cu o vopsea speciala care transforma substantele poluante din aer. Pictura se intinde pe o suprafata de 250 de metri patrati si are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei paduri de copaci de 250 de metri patrati.

Pictura murala a fost realizata cu Airlite, o vopsea speciala care transforma substantele poluante din aer, precum oxizii de azot si de sulf, in nitrati si nitriti inofensivi care sunt depozitati pe suprafata vopsita, pana cand sunt eliminati de apa de ploaie sau de umiditatea din aer.

Pictura “Intuitia”, realizata in cadrul proiectului ZidART de artistul roman Obie Platon, se intinde pe o suprafata de aprox. 250 de metri patrati si are capacitatea de a filtra aerul asemenea unei paduri de copaci de 250 de metri patrati.

Pictata pe blocul de langa insula din Bacau, aceasta este si prima lucrare din lume dedicata nevazatorilor, tradusa in limbajul Braille. Lucrarea reprezinta portretul unui nevazator care isi imagineaza universul sau in ciuda presiunii dizabilitatii sale, scopul fiind acela de a atrage atentia asupra problematicii incluziunii sociale a persoanelor cu dizibilitati.

Vopseaua reduce costurile si consumul de energie ale aparatelor de aer conditionat si reduce emisiile gazelor cu efect de sera, care cauzeaza schimbarile climatice.

In urma cu cateva luni o pictura asemanatoare a fost realizata in Roma, fiind prima de acest fel din Europa. Pictura din Roma se intinde pe 1.000 de metri patrati ai unei cladiri din Roma curata la fel de mult aer cat poate filtra o padure de 30 de copaci.

Pictura este realizata in cadrul proiectului ZidART organizat de Asocitia "Ingenious drama". Aceasta este prima dintr-un set de 6 picturi murale ce vor fi realizate in municipiul Bacau. Proiectul ZidART este implementat prin programul StartONG, finantat de Kaufland Romania si implementat de asociatia Act for Tomorrow.

De asemenea, pictura este foarte eficienta in prevenirea asezarii murdariei pe pereti. Aceasta combate murdaria in doua moduri. Aerul descompune substantele uleioase depuse pe suprafata, impiedicand lipirea prafului de perete. In combinatie cu vopseaua, se creeaza un strat subtire de apa (datorita unei proprietati numite hidrofilicitate), care impiedica asezarea prafului si a altor particule pe suprafata, determinandu-le sa se desprinda.

Pictura are proprietatea de a indeparta 38,5 grame de poluanti la fiecare 12 ore, cantitate corespunzatoare a aproximativ 50 de automobile pe benzina euro 6. Vopseaua picturii creeaza o pelicula de protectie invizibila care impiedica murdaria si praful din aer sa se aseze pe suprafete. Suprafetele raman la fel de verzi ca in ziua in care au fost pictate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri